Најављујући „Дизнијеву фантазију“ Тасовац остао без рукавица усред Дневника

„Дизнијева фантазија“ под звездама! То нам овог лета приређује Београдска филхармонија на свом традиционалном пикнику, концерту који се сваке године одржава на отвореном и који је бесплатан. И ове године на Ушћу, и ове године под диригентском палицом сјајног Габријела Фелца. Гостујући у Дневнику РТС-а директор Филхармоније Иван Тасовац остао је без својих Микијевих рукавица, али је позвао све да дођу на концерт.

Све је спремно за Дизнијеву фантазију на отвореном заказану за 23. јун, поручио је директор Београдске филхармоније Иван Тасовац гостујући у Дневнику РТС-а.

„У питању је потпуно спектакуларан концерт - то је компилација оригиналне Фантазије из четрдесетих и Дизнијеве фантазије из 2000. године, која никада није изведена на овим просторима. То је фантастичан спој цртаћа које сви волимо и класичне музике коју ћемо сви препознати јер многе од композиција за које не знамо како се зову су заправо нама већ одавно у ушима“, каже Тасовац.

Преговори са „Дизнијем“ трајали су две године, објашњава Тасовац, јер је у питању велика продукција и у питању је нешто што заиста представља крајњу ексклузиву. 

Концерт на отвореном Београдске филхармоније постао је породични догађај, сматра Тасовац.

„Увек замислим како људи испланирају ту недељу, јер то је увек трећа недеља јуна, и из читаве Србије седну у своја кола, дођу у Београд да слушају своју Филхармонију, понесу ћебенце... Ове године су препоручљиве кокице јер мислим да то иде сјајно уз овај програм“, објаснио је Тасовац истичући да је то за клинце сећање које остаје за цео живот.

„Ми смо генерација која је одрастала на цртаним филмовима који су ишли пре Дневника. Не знам, можда ће некима и да лакне што неће после свих тих цртаћа гледати и Дневник“, нашалио се директор Филхармоније. 

До краја гостовања у Дневнику РТС-а Иван Тасовац остао је без својих Микијевих рукавица, али га то није омело да позове публику на концерте Филхармоније и 23. јуна, али и током целе следеће сезоне.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво