„Нишвил“ обележава Светски дан џеза у две државе

Џез фестивал „Нишвил“ обележиће 30. април, Светски дан џеза, у две државе и четири града са 10 концерата.

Концерти ће бити одржани у Димитровграду, Бујановцу, Тирани и Нишу, а представиће се бендови нишке џез, блуз и ворлд мјузик сцене. 

Прикључиће им се и домаћи музичари, да би се званични програм спонтано претворио у џем-сешн, што по традицији представља посебан ужитак за публику, али и за музичаре на бини.

У Тирани ће гостовати нишки етно џез састав "Jazzotheria" у хотелу „Рагнер". У Дому културе у Димитровграду наступиће блуз рок бенд „Колеге", а у Дому културе у Бујановцу свираће ворлд мјузик састав "Irish Clovers".

У Нишу ће бити одржан матине концерт испред музеја „Нишвил џез“ у Тврђави, где ће наступити бендови "Nissville Youth Arkestra", "South Rail Messengers" и "Sirius A Dis Arkestra".

Целовечерњи програм у Нишу биће и овом приликом одржан у клубу "Feedback".

Носилац програма биће нишки џез фјужн састав "Stone Heads", а наступиће и познати уиграни двојац ди-џеј Master Flow из Новог Сада и ди-џеј Лоптица из Ниша.

По традицији, предвиђен је и џем сешн на коме ће наступити нишки реномирани музичари.

На све програме поводом Светског дана џеза улаз је бесплатан.

Последњи дан априла UNESCO је, на иницијативу Хербија Хенкока, прогласио Светским даном џеза и обележава се од 2012. године, уз образложење да је у последњих 100 и више година џез постао глас слободе и толеранције у бројним земљама света.

број коментара 0 Пошаљи коментар