Шанса за младе извођаче да наступе на „Егзиту“

Фестивал „Егзит“ и савез удружења Омладинске престонице Европе Нови Сад, покрећу конкурс за младе извођаче којима се пружа шанса да наступе на некој од бина на Петроварадинској тврђави од 4. до 7. јула.

Након пријаве путем апликације на сајту exitfest.org, на конкурсу који ће трајати до 20. априла, музички жири позваће одабране кандидате да се покажу на бинама у чак седам градова широм Србије, док ће најбољи међу њима наступити на „Егзиту“.

Тако ће током маја кампер OPENS-а и „Егзита“ посетити Суботицу, Панчево, Ужице, Зајечар, Ниш и Крушевац, а 8. јуна долази и у Нови Сад, где ће бити одржане аудиције, не само за најбоље младе бендове, него и за диџејеве.

Предност у пријави имаће млади (до 30 година) музичари, а најбољи састави и уметници наступиће од 4. до 7. јула на "OPENS State of Exit" зони, „Фјужон пабу“ и „Експлоузив“ бини.

Конкурс ће трајати до суботе, 20. априла, кад је последњи дан за пријаву, а одабрани музичари биће обавештени о томе до четвртка, 25. априла.

Заинтересовани у пријави могу да означе најближи град у којем би желели да наступе, те ће музички кампер од 4. маја посетити шест градова широм Србије, да би 8. јуна допутовао у Нови Сад на такмичење најбољих новосадских бендова. Наредног дана, у недељу 9. јуна у истом граду биће одржан окршај најталентованијих ди-џејева пријављених путем OPENS конкурса, а одабрани ће наступити за ди-џеј пултом на зони "Opens State of Exit".

Селекторски тим OPENS Play@Exit конкурса чиниће координаторка за међународну сарадњу OPENS-а, Валентина Антић, као и чланови тима „Егзита“, Милан Ракић, Игор „Згро“ Тодоровић и Мирослав Милетић.

Неопходно је да сви заинтересовани, путем форме доступне на сајту фестивала, пошаљу најмање две своје нумере доступне на неком од стриминг сервиса, те да их уз пратећу биографију, фотографију и назначен музички жанр уврсте у своју пријаву. Музичари се у пријавном формулару опредељују и за град где би желели да наступе и покажу своје музичко умеће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво