Хорор комедија „Бал вампира“на Академији 28

Необична представа, у извођењу Аматерског позоришта из Шида, код публике је одлично прихваћена. Сценографија, костими, шминка, сценски наступ, све је изузетно. Мјузикл „Бал вампира“, 18. марта је на програму Академије 28.

Глумци који учествују у представи имају невероватну енергију, а сцена и костими су празник за очи посетилаца. Представу називају и хорор комедијом. 

„Радили смо комедије, па је дошло време и за хорор комедије, то је драматизација романа Ен Рајс која пише о  вампиризму  и ја сам то поставио на сцену,“ каже редитељ Цветин Аничић.

Представа шаље поруку младим људима, а редитељ истиче да у мјузиклу имате везу између вампира звери и људи сродника, па је питање ко ће ту испасти већа звер. 

„Представа траје  око два и по сата, игра 39 глумаца, ту је и 65 учесника,  хор „Хоршидеја“. Костиме је урадила Илијана Орешчанин. Представа је дуго припремана,“ каже редитељ представе.

Пуно младих људи учествује у пројекту, а велика је и подршка општине Шид.

Већ четири године Културно-образовни центар Шид организује јединствен позоришни фестивал, у намери очувања културе и културне баштине краја.  

„Направили смо екс - ју фестивал који је смештен у Руски двор Марије Терезије,“ наглашава редитељ. 

Прича представе  се не повезује са филмом „Бал вампира“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво