Хорор комедија „Бал вампира“на Академији 28

Необична представа, у извођењу Аматерског позоришта из Шида, код публике је одлично прихваћена. Сценографија, костими, шминка, сценски наступ, све је изузетно. Мјузикл „Бал вампира“, 18. марта је на програму Академије 28.

Глумци који учествују у представи имају невероватну енергију, а сцена и костими су празник за очи посетилаца. Представу називају и хорор комедијом. 

„Радили смо комедије, па је дошло време и за хорор комедије, то је драматизација романа Ен Рајс која пише о  вампиризму  и ја сам то поставио на сцену,“ каже редитељ Цветин Аничић.

Представа шаље поруку младим људима, а редитељ истиче да у мјузиклу имате везу између вампира звери и људи сродника, па је питање ко ће ту испасти већа звер. 

„Представа траје  око два и по сата, игра 39 глумаца, ту је и 65 учесника,  хор „Хоршидеја“. Костиме је урадила Илијана Орешчанин. Представа је дуго припремана,“ каже редитељ представе.

Пуно младих људи учествује у пројекту, а велика је и подршка општине Шид.

Већ четири године Културно-образовни центар Шид организује јединствен позоришни фестивал, у намери очувања културе и културне баштине краја.  

„Направили смо екс - ју фестивал који је смештен у Руски двор Марије Терезије,“ наглашава редитељ. 

Прича представе  се не повезује са филмом „Бал вампира“.

број коментара 0 пошаљи коментар