Виолинисткиња Ана Тифу на Коларцу

Италијанска звезда, виолинисткиња Ана Тифу, наступиће 7. и 8. марта на сцени Коларца са Београдском филхармонијом под управом диригента Данијела Рајсина. Програм концерта чиниће узбудљиве приче од Шехерезаде до Кан Кана, најавили су из Филхармоније.

Београдска филхармонија представља домаћој публици једну од водећих виолинисткиња млађе генерације са којом је оркестар наступио на гостовању у Оману крајем 2015. године.

Ана Тифу је интернационална звезда, а омиљена у својој Италији – заштитно је лице авио компаније „Алиталија“, заједно са диригентом Рикардом Мутијем, режисером Ђузепеом Торнатореом и плесачицом Елеонором Абањато.

Филхармонијској публици показаће две сасвим различите стране лирску у „основној“ Поеми, затим виртуозну у Циганским мелодијама Сарасатеа, и све то на „Страдивари“ виолини из 1716. године.

Обе вечери публика ће уживати у једном од најшармантнијих репертоара у филхармонијској сезони који у фокусу има љубав на „француски начин“.

Узбудљива прича о Шехерезади, била је магнет за многе композиторе, тако и за Равела који је био опседнут арапском егзотиком из чије је фасцинације настала истоимена увертира.

„Мангупски“ стил Пуланка приказује његова балетска свита „Кошуте“ кроз причу о флертовању на једној летњој забави, док концерт крунише лаки стил салонске музике Париски живот Офенбаха, који приказује типични живот монденског Париза уз мелодије чувеног кан-кана.

Сто улазница за стајање биће доступно сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благајни Коларца.

број коментара 0 Пошаљи коментар