Виолинисткиња Ана Тифу на Коларцу

Италијанска звезда, виолинисткиња Ана Тифу, наступиће 7. и 8. марта на сцени Коларца са Београдском филхармонијом под управом диригента Данијела Рајсина. Програм концерта чиниће узбудљиве приче од Шехерезаде до Кан Кана, најавили су из Филхармоније.

Београдска филхармонија представља домаћој публици једну од водећих виолинисткиња млађе генерације са којом је оркестар наступио на гостовању у Оману крајем 2015. године.

Ана Тифу је интернационална звезда, а омиљена у својој Италији – заштитно је лице авио компаније „Алиталија“, заједно са диригентом Рикардом Мутијем, режисером Ђузепеом Торнатореом и плесачицом Елеонором Абањато.

Филхармонијској публици показаће две сасвим различите стране лирску у „основној“ Поеми, затим виртуозну у Циганским мелодијама Сарасатеа, и све то на „Страдивари“ виолини из 1716. године.

Обе вечери публика ће уживати у једном од најшармантнијих репертоара у филхармонијској сезони који у фокусу има љубав на „француски начин“.

Узбудљива прича о Шехерезади, била је магнет за многе композиторе, тако и за Равела који је био опседнут арапском егзотиком из чије је фасцинације настала истоимена увертира.

„Мангупски“ стил Пуланка приказује његова балетска свита „Кошуте“ кроз причу о флертовању на једној летњој забави, док концерт крунише лаки стил салонске музике Париски живот Офенбаха, који приказује типични живот монденског Париза уз мелодије чувеног кан-кана.

Сто улазница за стајање биће доступно сат времена уочи концерта, односно од 19 часова на благајни Коларца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво