„Ортодокс Келтси“ по 27. пут обележавају Дан Светог Патрика

Група „Ортодокс Келтс“ ће и ове године са својом верном публиком прославити Дан Светог Патрика 17. марта у Дому омладине, када ће одржати свој 27. самостални концерт у Београду.

Овим се наставља најдужа музичка традиција која је забележена у српском рокенролу. „Келтси“ су једини бенд који, од свог настанка, сваке године на исти дан одржава концерт.

Последњи албум Many Mouths Shut је обележио и веома интересантан омот у стрипу, који је специјално за „Келтсе“ урадио познати Валтер Вентури, што је бенду представљало посебну част. Зато је ове године наш највећи издавач стрипова Весели четвртак одлучио да сви посетиоци уз улазницу добију и стрип.

„Добра музика одувек је ишла руку под руку са добрим стриповима, а 17. марта имамо прилику да освежимо сарадњу ове две уметности и зближимо наше две публике. Сви посетиоци концерта у Дому омладине двоструко ће уживати, а нама је припала велика част да том приликом сарађујемо са култним „Келтима“. Ова привилегија је још већа кад узмемо у обзир да је Аца Селтик недавно овековечен у епизоди Загора, чиме је остварио свој дечачки сан да постане јунак из стрипа“, изразио је своје задовољство сарадњом Душан Младеновић, главни уредник Веселог четвртка.

„Моју генерацију су, што се тиче поп културе, добрим делом обележила Бонелијева стрип издања. Зато једну од ствари, које се не могу платити, представља насловна илустрација нашег последњег албума. Зато за овај Дан Светог Патрика, у сарадњи са пријатељима из Веселог четвртка и „Београдске културне мреже", уз улазницу поклањамо стрип. Нека само једног младог човека тиме натерамо да се заинтересује за стрип, па можемо рећи да смо успели, јер борба за праве вредности мора бити непрекидна, поготово данас“, нагласио је Аца Селтик.

Поред тога, „Келтси“ најављују да ће овогодишњи Дан Светог Патрика бити Загоровски правдољубив, Марти Мистеријевски мистичан, Мистер Ноовски шармантан, Дилановски загонетан, Текс Вилеровски бескомпромисан.

Улазнице за концерт по цени од 1.000 динара могу се купити онлајн и на свим продајним местима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво