Нова обрада евровизијског хита „Лане моје“

У сусрет учешћу на овогодишњој „Беовизији“, „Вондер стрингс“ и Ивана Владовић објавили су обраду чувеног евровизијског хита „Лане моје“.

Песма Жељка Јоксимовића, којом је 2004. године освојио друго место на „Евросонгу“, проглашена је за најлепшу песму у историји тог такмичења.

„Вондер стрингс“ и Ивана Владовић у свом маниру, уз гудачке интструменте и женски вокал, дале су овој легендарној песми потпуно ново издање, на које нису остали имуни бројни евровизијски обожаваоци, али ни сви они који са нестрпљењем ишчекују њихов наступ на овогодишњем избору за српског представник на „Евросонгу“.

Оне ће наступити са песмом Моја бол, коју је написала и компоновала Александра Милутиновић.

Авангардни наступ и аутентично музицирање на класичним инструментима биће лепо освежење за публику, а из састава „Вондер стрингс“ поручују да имају велике планове и за европску сцену. 

Песма коју изводе је емотивна и носи јаку поруку, а посебну димензију додаје моћан глас Иване Владовић, певачице која такође дебитује на националном такмичењу за представника на „Песми Евровизије“. Ивана је већ два пута учествовала на „Евросонгу“ као пратећи вокал, а „Беовизија“ ће бити увертира и за, надају се, евровизијски наступ.

Идеја да овај састав наступи на националном избору за представника на избору за највећем музичком такмичењу у Европи потекла је од чланице групе „Вондер стрингс“, Мирјане Нешковић која има богато искуство на овом такмичењу. Она је била део наступа Јелене Томашевић, а са Кнезом је наступала и на „Монтевизији“.

Део овог пројекта је и перкусиониста Александар Радуловић, који је прошле године наступао на „Песми Евровизије“ са групом Сања Илић и „Балканика“.

број коментара 0 Пошаљи коментар