„Јураја хип“ у Центру „Сава“ – свирка пуна страсти

Легендарни рок бенд „Јураја хип“, свирао је синоћ у Центру „Сава“, у оквиру европске турнеје, на којој су концертно промовисали најновији албум "Living the Dream". Београдску публику загрејали су и старим хитовима...

Британски хард-рокери наступили су у Београду пред више од 2.000 заљубљеника. Моћни ветерани, предвођени једним од оснивача, гитаристом Миком Боксом и расположеним певачем Бернијем Шоом, показали су да, и после скоро 50 година постојања бенда, звуче свеже и бескомпромисно, па је стоминутна рокенрол грмљавина многима пролетела. 

У уводној фази концерта акценат је био на новом издању Living the Dream, почев од песме заразног рефрена Grazed by Heaven која отвара и албум. Return to Fantasy представљала је, заправо, повратак у 1975. годину.

„Хвала што сте дошли. Имамо нови албум. Свираћемо нешто са тог издања, као и класике из седамдесетих и осамдесетих. Биће за сваког по нешто“, најавио је Шо пред насловну песму са актуелног албума. Све снажнији аплаузи су одјекивали после Take Away My Soul, Knockin' at My Door, нежне Waters Flowin... 

Чувена песма Gipsy је представљала увод у фуриозну завршницу званичног дела концерта, а већ је сама најава нумере изазвала праву еуфорију.

Врхунско инструментално умеће чланови бенда су можда најбоље презентовали у вишеминутној мајсторији Look at Yourself која је обожаваоце оставила без даха и дигла на ноге. Фантастичан је то био увод за један од заштитних знакова бенда July Morning и, од свих великих хитова највећи – Lady in Black.

Микрофон је окренут ка публици која је хорски певала и, убрзо, громогласним овацијама, позвала бенд на бис. 

Ритам бубњева и аплауза стопили су се у моћан увод за још један класик, Sunrise, и онда је било јасно да се за сам крај чува „химна“ – Easy Livin.

Припадници разних генерација који су деценијама одрастали уз „Јурају“ одушевљени су напустили дворану, уз јединствен утисак да су уживали у прворазредном рок спектаклу вечитих мајстора. 

број коментара 5 пошаљи коментар
(четвртак, 21. мар 2019, 19:06)
TeshaDesign [нерегистровани]

Rokeri

Dobro je da ima ovakvih konserata kod nas to je znak da je rok muzika kod nas jos ziva.

(среда, 06. феб 2019, 13:55)
anonymousTO3A [нерегистровани]

SINE,

sada se kezis I Q***is, posmejavas se matorcima, ali veruj mi (imam 64 kuke) vreme gazi I uskoro ces I ti da budes na "tapetu"! Ja sam ih video u Nemackoj sa 18 godina, kao da je bilo juce!

(среда, 06. феб 2019, 12:58)
Rubiroza011 [нерегистровани]

Zakljucak

Fin koncert mada vise promocija albuma nego koncert ali opet je fino zvucalo.Mogli su kao slag na tortu odsvirati Sympathy i nekako je kratko trajalo.

(среда, 06. феб 2019, 11:44)
Цвикераш из задње клупе [нерегистровани]

Није то

За ове старце, није то страст без вијагре...

(среда, 06. феб 2019, 09:24)
anonymous [нерегистровани]

Није то то

Није Јураја Хип Јураја Хип без Кена Хенслија.