Сања Илић и „Балканика“ тријумфовали на фестивалу у Охриду

На међународном музичком фестивалу „Охрид фест“ група Сања Илић и „Балканика“ освојила је прву награду жирија и публике за песму „Нова деца“, којом су ове године представљали Србију на „Песми Евровизије“ у Лисабону.

Извођење песме Нова деца пред бројном публиком и стручним жиријем изазвало је овације, а примајући награду, фронтмен групе Сања Илић захвалио се на овом значајном признању и истакао да је веома задовољан што ова песма и даље живи.

„Од победе на 'Беовизији', преко учешћа на 'Евровизији', па до 'Охрид феста' не престају да нам стижу феноменални коментари на песму Нова деца. Публика је препознала енергију и поруку коју смо желели да им пренесемо, што нас чини срећнима. То видимо на свим наступима и концертима које смо имали овог лета. Ово је прилика да најавимо наше нове синглове и концерте широм региона“, истакао је познати композитор.

Песма Нова деца победу је однела упркос великој конкуренцији, коју су чинили представници земаља из целог региона, као и Грчке.

Група Сања Илић и „Балканика“ лето проводи радно, а прилику да прославе награду са фестивала у Охриду имали су протеклог викенда на концерту који је затворио традиционалну манифестацију „Смедеревска јесен“.

Пред многобројном публиком, у фантастичном амбијенту средњовековне тврђаве, извели су добро познате хитове: Долина суза, За крај, Цееепај, Папаруга, Плава птица, Принцеза.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 12. сеп 2018, 13:35)
anonymous [нерегистровани]

propozicije

kakve su to propozicije kad se jednom pesmom može na više festivala