„Ту челос“ одржали спектакуларни концерт у Београду

Репутацију светске музичке атракције, двојац челиста из Хрватске познатији као „Ту челос“ оправдао је спектакуларним наступом у подножју Београдске тврђаве.

Лука Шулић и Стјепан Хаусер виртуозним свирањем одушевили су 15.000 обожавалаца који су из целог региона стигли на београдски концерт.

Пре наступа главних звезда вечери публика се загревала за спектакл уз изузетан глас госпел и џез певачице Иве Икон, а потом и рифове најмлађег познатог рокера у Србији, Џонија Ранковића.

Температура у публици је нагло скочила када су попут рок звезда Лука и Стјепан крочили на позорницу, али почетак концерта био је резервисан за романтичне душе.

Обраде тема из ремек-дела филмске уметности, као што је нумера Месечева река (из филма Доручак код Тифаниja) или главне музичке теме из Кума, Ватрених кочија, Кишног човека, гости из Хрватске одсвирали су у пратњи врхунских београдских музичара међу којима су били и чланови Београдске филхармоније.

„Ево, обећавам да нећемо дуго са романтичним песмама да 'давимо'“, рекао је Стјепан Хаузер и недуго након тога испунио обећање.

Уследила је жестока и енергична свирка, која се преливала преко подножја Београдске тврђаве.

„Ту челос“ су остали на сцени само у друштву бубњара и почеле су да „грме“ обраде хитова који су прославили Мајкла Џексона, АЦ-ДЦ, „Нирвану“, „Ролингстонсе“...

Све се претворило у музички спектакл, са ватрометом за крај у којем је уживала публика колико и извођачи на сцени.

У наступу светски познатих музичара уживали су између осталих и и градоначелник Београда Зоран Радојичић и градоначелник Сарајева Абдулах Скака.

број коментара 6 пошаљи коментар
(понедељак, 10. сеп 2018, 16:31)
Вибрирајући трилер [нерегистровани]

Мајсторска дела

"Народна" кола стварају врхунски мајстори Балкана, светског нивоа. У та дела они уз велики уметнички напор уграђују све своје умеће, мајсторлук, и искуство. Скоро ниједан тон ту није одсвиран "чисто", него са пуно украса, а тамо где инструмент довољава и са феноменалном модулацијом (виолина, хармоника). Тако да Момчилова или цигина виолина просто као да причају. Тога нема ни на једном конзерваторијуму и то је за запад балканска енигма. То су највиши нивои и главомандачи и токсикомани немају ту шта да траже. Шта ту Кит Ричардс има да тражи?

(понедељак, 10. сеп 2018, 10:42)
anonymous [нерегистровани]

I violina je instrument ka kome se izvode uglavnom klasicna dela, ali narodna kola odsvirana na violini imaju posebnu draz.

...sto jest jest

(недеља, 09. сеп 2018, 21:29)
Вибрирајући трилер [нерегистровани]

Не иде то тако

Виолончело - инструмент предивног гласа, свира најузвишеније мелодије класичне музике. Користити га за АЦ-ДЦ и Нирвану је брука жива. Оно што је "Фарма" за ТВ продукцију, то је рок виолончело за музику.

(недеља, 09. сеп 2018, 20:59)
anonymous [нерегистровани]

tU celouz

Hoce li ikad neko iz Srbije biti ovako voljen i reklamiran u Zagrebu?

(недеља, 09. сеп 2018, 14:41)
anonymous [нерегистровани]

U chelo's

Trebali su zvati Bajagu kao gosta iznenadjenja.

(недеља, 09. сеп 2018, 11:14)
anonymous [нерегистровани]

Nemam reci... Ova dvojica su andjeli za dusu.

...Predivno vece. Svaka cast momci.