„Ту челос“ одржали спектакуларни концерт у Београду

Репутацију светске музичке атракције, двојац челиста из Хрватске познатији као „Ту челос“ оправдао је спектакуларним наступом у подножју Београдске тврђаве.

Лука Шулић и Стјепан Хаусер виртуозним свирањем одушевили су 15.000 обожавалаца који су из целог региона стигли на београдски концерт.

Пре наступа главних звезда вечери публика се загревала за спектакл уз изузетан глас госпел и џез певачице Иве Икон, а потом и рифове најмлађег познатог рокера у Србији, Џонија Ранковића.

Температура у публици је нагло скочила када су попут рок звезда Лука и Стјепан крочили на позорницу, али почетак концерта био је резервисан за романтичне душе.

Обраде тема из ремек-дела филмске уметности, као што је нумера Месечева река (из филма Доручак код Тифаниja) или главне музичке теме из Кума, Ватрених кочија, Кишног човека, гости из Хрватске одсвирали су у пратњи врхунских београдских музичара међу којима су били и чланови Београдске филхармоније.

„Ево, обећавам да нећемо дуго са романтичним песмама да 'давимо'“, рекао је Стјепан Хаузер и недуго након тога испунио обећање.

Уследила је жестока и енергична свирка, која се преливала преко подножја Београдске тврђаве.

„Ту челос“ су остали на сцени само у друштву бубњара и почеле су да „грме“ обраде хитова који су прославили Мајкла Џексона, АЦ-ДЦ, „Нирвану“, „Ролингстонсе“...

Све се претворило у музички спектакл, са ватрометом за крај у којем је уживала публика колико и извођачи на сцени.

У наступу светски познатих музичара уживали су између осталих и и градоначелник Београда Зоран Радојичић и градоначелник Сарајева Абдулах Скака.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво