До почетка „Бир феста“ одбројавају се сати

Сутра почиње 16. „Бир фест”, највећи музички фестивал у југоисточној Европи. Рачунају и ове године на око пола милиона посетилаца.

„Бир фест“ настоји да сваке године буде боља верзија себе. Тако ће се ове године, први пут, свирати на три бине.

„Ове године обарамо рекорд. Биће 63 концерта што је 59 сати бесплатне музике“, каже Ђурђина Радић, промотерка „Бир феста“.

Први пут на „Бир фесту“ наступа „Забрањено пушење“. Доктор Неле каже да је свирао много концерата, али да се на прсте могу набројати они пред више од 100.000 посетилаца.

„Хорско певање је један од ритуала великих концерата. То је најважнија нит између оног који је случајно на позорници и оних који су случајно испод њих јер се могло догодити и обратно“, истиче Неле Карајлић из „Забрањеног пушења“.

Пред комуналним службама је огроман посао. Мисли се на сваки детаљ.

„Са нама ће бити екипе ветерине Београд и екипе завода за биоциде како бисмо смањили број комараца на концертном простору и наравно комунални систем Београда ће се постарати за то да из вечери у вече простор буде уређен на највишем нивоу како бисмо сви уживали“, наводи Дарко Главаш, директор „Беоком“ сервиса.

На „Бир фест“ највише долазе туристи из регона, али има их и са далеких пацифичких острва.

Један од њих је чак са Фиџија, а каже да је много тога чуо о београдском фестивалу, као и да га пореде са „Октоберфестом“.

Смештај углавном траже у хостелима.

„У периоду Бир феста ми смо дупке пуни, тако да нема сумње да 'Бир фест' је направио много тога и за нас“, објашњава Адем Каденић из хотела "City Zen".

Манифестације попут „Бир феста“ афирмишу Београд, доприносе имиџу а пуне и градску касу.

„Ми смо прошле године зарадили 800 милиона евра од туризма, а од тога директна зарада само од 'Бир феста' је шест милиона евра“, Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

У циљу заштите животне средине и ове ће се године рециклирати све испражњене лименке пива. Наставља се и акција „Друштво, ко вози кући“. Посетиоци ће бесплатно моћи да се возе посебним аутобусима у Београду, али и до Новог Сада, Ниша и Крагујевца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво