Гуча, саборска признања за Дачића и Захарову

Други дан Сабора трубача у Гучи обележиће концерти и уручење посебних признања првом потпредседнику Владе Републике Србије, министру спољних послова Ивици Дачићу и портпаролу Министарства спољних послова Руске Федерације, Марији Захаровој која ће данас бити гост Сабора у Гучи.

У дане Сабора на стотине хиљада гостију долази у Гучу, а према проценама организатора за протекилих 57 година на овој манифестацији било је више од 20 милиона домаћих и страних гостију.

Кажу и да гости стижу сваке године из више од 60 земаља света.

Сабор трубача је промоција трубачке музике, али и читавог краја, традиције, гастрономије, чувеног драгачевског гостопримства. У то су се уверили бројни представници званичних делегација, дипломатског кора и познатих личости из свих сфера друштвеног живота.

За Лучане ово је добра прилика да покажу какво је гостопримство у Србији, истиче председница општине Лучани Весна Стамболић.

„Ово је добра прилика да свако од амбасадора, званичних гостију из иностранства колико смо ми добар, доброћудан и питом народ. Ту се чује од немачког, шпанског, италијанског, француског, енглеског већ традиционално... разних језика и уопшпте није битно да ли се разумемо, битно је да су добро расположени, сви насмејани, да су задовољни“, истакла је Стамболићева.

Током поподнева биће уручене повеља Сабора првом потпредседнику Владе Републике Србије, министру спољних послова Ивици Дачићу и портпаролу Министарства спољних послова Руске Федерације, Марији Захаровој која ће данас бити гост Сабора.

Вечарас ће на поноћном концерту наступити финалисти 58. сабора трубача и сви са нестрпљењем очекују сутрашње такмичење. До тада ће гости уживати у специфичној атмосфери гучког фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво