Божо Врећо 15. децембра у Центру „Сава“

Принц севдаха Божо Врећо, интерпретатор чији глас описују као анђеоски, 15. децембра наступиће у Центру „Сава“.

Током последњих неколико година постао је не само регионална, већ и европска и светска музичка сензација. Ових дана изашао је његов пети албум под називом Мелек на којем се налази 17 Божиних ауторских песама и бонус песма Revolution, сарадња са виолинистом Стефаном Миленковићем и саставом „Судар перкашн“.

Мелек је Божин свет испуњен љубављу, сетом, надом и трагањем за нечим што је веће од нас самих. „Управо то име за анђела, безгрешно духовно биће створено од светлости на најбољи могући начин заокружује причу овог албума“, наводи се у опису издања.

Ликовно обликовање албума потписује Данијел Ил док су фотографије дело Сеада Шашиваревића. За микс, мастеринг и продукцију заслужан је Божин сарадник и пријатељ Марко Луис.

Импресиван је и списак гостију који су дали свој допринос Мелеку: већ поменути Марко Луис, Васил Хаџиманов, Цаско Атановски, Јост Спијкерс, Мирослав Тадић, Марио Батковић, „Ингмар пиано дуо“, Бане Васић и други.

До сад су екранизована три сингла Ко ли ноћас милује ти косу са Василом Хаџимановим, затим Јеленче и Мени си била вриједна.

„Песма Јеленче је посвећена свим женама које су сљепо волеле љубоморног гада, трпеле насиље и лажи и успеле оставити га, надићи све то и кренути даље. Тај корак даље је слобода која је непроцењива. Никад немојте престати да верујете да ће вас пронаћи Онај прави. Он вас чека и то је љубав коју заслужујете. Овај то сигурно није био и зато одболујте, ал' не ниподаштавајте себе, будите љубав!“, поручује Божо.

„Песма Мени си била вриједна је сигурно једна од најлепших са албума, написао сам је као оду љубави за све оне који воле без обзира на то што следи. Цели албум заправо говори о томе како наставити волети, бити љубав и зрачити љубав ма шта да се деси. Сцене смо снимали у Гвозном пољу на Трескавици, шума бреза је подсећање на моју мајчицу која ме исто тако носила у наручју кроз шуму бреза кад сам био мали и певушила ми баш као што то ја чиним Леу. Сцене подно Козје ћуприје у Сарајеву су симболика испраћања свега што нас је ломило и није нам било суђено и корак напред снажно у нову љубав и нови живот. Дечак у споту носи морнарска оделца сашивена по узору на двадесете године и она евоцирају на мог диду Косту који је био морнар, а хаљина са ружама је као и до сада мојих руку дело и дио је колекције која излази на јесен. Цела песма је заправо један калеидоскоп емоција, присећања, љубави и чежње“, објаснио је Врећо.

Када је реч о концерту заказаном за 15. децембар, кантаутор позива све да заједно уживају у магичној ноћи, да сви заједно певају, плешу, смеју се и плачу, јер све је то севдах.

Карте су у продаји по цени од 1.500, 1.800, 2.100 и 2.400 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво