Ди-џеј Најтмерс он векс први пут у Београду

Најтмерс он векс, ди џеј и продуцент чије је право име Џорџ Евелин, стиже у Београд где ће се у недељу 24. јуна на сплаву „Кућица“ премијерно представити домаћој публици.

Овај Британац се прославио експериментишући са даун-темпо, електронском и груви музиком.

Најтмерс он векс (Nightmares On Wax) се на сцени појавио још током осамдесетих година, али је у то време био део хип-хоп и би-бој културе. Каријеру је почео као брејкденсер, а потом се удружио са музичарем Кевином Харпером и продуцентом Џоном Халноном.

Заједно су објавили један албум, па је Евелин кренуо у соло каријеру коју је обележило седам соло албума, на стотине миксoва и небројено свирки по највећим светским клубовима.

Најтмерс он векс је познат и као музичар који је на велика врата увео трип-хоп, а његов звук је јединствена комбинација џеза, хип-хопа, регеа и рудименталног рејва.

Недавно је започео европску турнеју у оквиру које промовише последњи албум Shape The Future, и током које премијерно долази 24. јуна у Београд.

Овај албум нагласак ставља на бас и на вокале који су најприсутнији на насловној нумери.

Цена улазница за његово гостовање на „Кућици“ је 1.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво