Највећа кинеска џез звезда на „Нишвилу“

Завршне вечери „Нишвила 2018“, у недељу 12. августа наступиће састав из Кине који предводи вероватно најпознатији кинески џез музичар - трубач и композитор Ли Xиаоћуан.

Квинтет са којим ће наступити на „Нишвилу“ практично је кинеска џез репрезентација и чине га: вибрафонисткиња и перкусионисткиња Ћенћу Ронг, гитариста Жанг Xионгуан, басиста Јонг (Адам) Хуанг и бубњар Житонг Xу.

У склопу програма „Нишвил џез театар“, трупа „Шангаи театар академи“ извешће представу Легенда о белој змији и комбинацију класичне кинеске опере и савременог позоришног израза.

На листи светски познатих музичара са којима је Ли Xиаоћуан сарађивао су и Пет Метени, Гаст Валтцинг, Били Драмонд, а наступао је на многим значајним фестивалима...

Његов музички стил представља сјајан баланс између западњачке и оријенталне мелодике, што га уз маштовиту експресију чини најпрепознатљивијим кинеским музичарем у иностранству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво