Светски медији: Уместо Ибице, право на „Егзит“

У години када је други пут освојио титулу најбољег великог европског фестивала, „Егзит“ не престаје да привлачи пажњу светских медија, посебно оних са глобалним дометом и немерљивим утицајем.

Си-Ен-Ен је недавно поново означио „Егзит“ као једну од незаобилазних ставки за посету Србији и њеним природним лепотама, док је амерички магазин Форбс види овогодишњи програм новосадског фестивала као његов главни адут.

Форбс је посебно издвојио тренутно најпрепознатљивији хип-хоп састав „Мигос“, али и најпопуларнијег ди-џеја данашњице Дејвида Гету, прогласивши „Егзит“ местом које би светски џет сет требало да доживи.

Угледни Фајнаншел тајмс у ширем чланку о Србији, због којег је уредник Лајонел Барбер провео дан у Новом Саду и обилазио Петроварадинску тврђаву, стоји да је „Егзит“ попут „Гластонберија на Дунаву“.

Британски лист Дејли мејл у опширном чланку о најбољим светским надолазећим туристичким дестинацијама предлаже „Егзит“ као замену за чувено шпанско острво Ибица.

„Ако су вам досадили позери и гужве на Ибици, букирајте себи карту за 'Егзит'“, пише новинар Дејли мејла, истичући Петроварадинску тврђаву као импресивну средњовековну локацију.

И престижни Гардијан је почетком године „Егзит“ издвојио као обавезну ставку у глобалном календару дешавања, док је лист Мирор отишао корак даље и осим што је новосадски фестивал уврстио међу најбоље, објавио је и опширан чланак посвећен само „Егзиту“ оценивши да ће „силовити програм фестивала продрмати српску тврђаву овог лета“.

Водећи европски музички магазин НМЕ понудио је читаоцима посебну апликацију која им предлаже идеалан фестивал, а међу предлозима су се нашли „Егзит“, али и „Си стар“.

Ирски Ајришегземинер у два чланка издваја „Егзит“, а у наслову реторички пита „Да ли је 'Егзит' највише кул фестивал у Европи“, док је њихов главни конкурент Дејли еџ издвојио новосадски фестивал као летњу дестинацију која се не сме пропустити.

Водећи светски туристички водич Conde Nast Traveller на својој листи најбољих светских фестивала, препознао је јединствене почетке „Егзит“ фестивала као активистички напор младих да мењају свет око себе.

У истом тексту Дејли еџ портала нашао се и „Си стар“ у Хрватској, још један фестивал у организацији „Егзит“ тима, те је похваљено прошлогодишње премијерно издање и номинација за најбољи нови европски фестивал.

Британски Скидл (Skiddle) портал посветио је читав текст „Егзит“, називајући га „драгуљем европске фестивалске сцене“ и издвојивши пет извођача који се не смеју пропустити, док је The Skinny саставио листу најбољих медитеранских музичких догађања међу којима су се нашли и „Егзит“ и црногорски „Си денс“.

Џи-Кју магазин у свом италијанском издању назива „Егзит“ једним од најбољих фестивала овог лета у Европи, а слично је урадио и Il Post уз оцену да је новосадски фестивал приступачнији за џеп од других, а нуди врхунски музички програм.

Новозеландски Стаф (Stuff) предложио је читаоцима „Егзит“ као један од „10 путних трендова за 2018“ наглашавајућу историјску тврђаву као уникатност фестивала.

„Егзит“ ће бити одржан од 12. до 15. јула на Петроварадинској тврђави.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво