Светски медији: Уместо Ибице, право на „Егзит“

У години када је други пут освојио титулу најбољег великог европског фестивала, „Егзит“ не престаје да привлачи пажњу светских медија, посебно оних са глобалним дометом и немерљивим утицајем.

Си-Ен-Ен је недавно поново означио „Егзит“ као једну од незаобилазних ставки за посету Србији и њеним природним лепотама, док је амерички магазин Форбс види овогодишњи програм новосадског фестивала као његов главни адут.

Форбс је посебно издвојио тренутно најпрепознатљивији хип-хоп састав „Мигос“, али и најпопуларнијег ди-џеја данашњице Дејвида Гету, прогласивши „Егзит“ местом које би светски џет сет требало да доживи.

Угледни Фајнаншел тајмс у ширем чланку о Србији, због којег је уредник Лајонел Барбер провео дан у Новом Саду и обилазио Петроварадинску тврђаву, стоји да је „Егзит“ попут „Гластонберија на Дунаву“.

Британски лист Дејли мејл у опширном чланку о најбољим светским надолазећим туристичким дестинацијама предлаже „Егзит“ као замену за чувено шпанско острво Ибица.

„Ако су вам досадили позери и гужве на Ибици, букирајте себи карту за 'Егзит'“, пише новинар Дејли мејла, истичући Петроварадинску тврђаву као импресивну средњовековну локацију.

И престижни Гардијан је почетком године „Егзит“ издвојио као обавезну ставку у глобалном календару дешавања, док је лист Мирор отишао корак даље и осим што је новосадски фестивал уврстио међу најбоље, објавио је и опширан чланак посвећен само „Егзиту“ оценивши да ће „силовити програм фестивала продрмати српску тврђаву овог лета“.

Водећи европски музички магазин НМЕ понудио је читаоцима посебну апликацију која им предлаже идеалан фестивал, а међу предлозима су се нашли „Егзит“, али и „Си стар“.

Ирски Ајришегземинер у два чланка издваја „Егзит“, а у наслову реторички пита „Да ли је 'Егзит' највише кул фестивал у Европи“, док је њихов главни конкурент Дејли еџ издвојио новосадски фестивал као летњу дестинацију која се не сме пропустити.

Водећи светски туристички водич Conde Nast Traveller на својој листи најбољих светских фестивала, препознао је јединствене почетке „Егзит“ фестивала као активистички напор младих да мењају свет око себе.

У истом тексту Дејли еџ портала нашао се и „Си стар“ у Хрватској, још један фестивал у организацији „Егзит“ тима, те је похваљено прошлогодишње премијерно издање и номинација за најбољи нови европски фестивал.

Британски Скидл (Skiddle) портал посветио је читав текст „Егзит“, називајући га „драгуљем европске фестивалске сцене“ и издвојивши пет извођача који се не смеју пропустити, док је The Skinny саставио листу најбољих медитеранских музичких догађања међу којима су се нашли и „Егзит“ и црногорски „Си денс“.

Џи-Кју магазин у свом италијанском издању назива „Егзит“ једним од најбољих фестивала овог лета у Европи, а слично је урадио и Il Post уз оцену да је новосадски фестивал приступачнији за џеп од других, а нуди врхунски музички програм.

Новозеландски Стаф (Stuff) предложио је читаоцима „Егзит“ као један од „10 путних трендова за 2018“ наглашавајућу историјску тврђаву као уникатност фестивала.

„Егзит“ ће бити одржан од 12. до 15. јула на Петроварадинској тврђави.

број коментара 8 пошаљи коментар
(четвртак, 17. мај 2018, 16:35)
NIKOLAKRAJINALONDON [нерегистровани]

OBRALI STE BOSTAN

Ne daj boze da vam razularene horde pijanaca sa Ibice budu gosti na Egzit-u.

(четвртак, 17. мај 2018, 14:42)
anonymous [нерегистровани]

Pitanje za upucene

Kad je reč o EDM, zanima me zašto se u Srbiji može čuti jedino haus i tehno. Šta je sa drugim vrstama EDM stilova poput trensa, tek trensa, elektro hausa, esida ili progresivnog trensa, na primer?

(четвртак, 17. мај 2018, 12:50)
anonymous [нерегистровани]

Muzika

Nazalost, kao svuda u svetu, na takvim skupovima je najmanje muzike. Verovatno ima razloga zasto je najveci od najvecih (John Lennon) odbijao da ucestvuje na takvim cirkusima.

(четвртак, 17. мај 2018, 12:28)
Boom [нерегистровани]

@NEKA HVALA

Ako si iz Novog Sada, onda ne znam gde si video razularene Britance svih ovih godina? A ako nisi iz NS, onda nemaš pravo na mišljenje!

(четвртак, 17. мај 2018, 10:30)
svetski mediji [нерегистровани]

laz

Koja laz,ja nigde ne videh na ovim sajtovima belosvetskim bilo sta o ovogodisnjem exitu.

(среда, 16. мај 2018, 21:17)
Kiki [нерегистровани]

Beogradjanin

Uz sportiste najveci ponos Srbije!

(среда, 16. мај 2018, 19:25)
anonymous [нерегистровани]

Neka, hvala

Sada je pravi trenutak da shvatimo da ne želimo horde razularenih Britanaca koji inače pohode Ibicu i mnoga mesta u Španiji. Bahati, agresivni, nevaspitani, bez trunke poštovanja prema bilo kome osim sebi. Mnoge zmelje već priželjkuju da im zabrane ulazak.

(среда, 16. мај 2018, 19:12)
Sara [нерегистровани]

Egzit

Nego sta nego najbolji festival , nema nas na planeti!