Фран Переа: Догодине поново у Београду

Популарни шпански глумац и музичар Фран Переа, који се прославио улогом Маркоса у серији „Серанови“, започео је у Србији своју турнеју на којој промовише нови албум "Viaha la palabra" и истиче да није очекивао толико интересовање овдашње публике.

Переа, који је посетио Београд још у априлу за Светски дан књиге, у недељу је наступио са својим бендом у Српском народном позоришту, а улазнице за синоћни концерт у Дому омладине Београд распродате су великом брзином.

„У Новом Саду је било врло емотивно вече, први пут смо извели концерт Viaha la palabra са целим бендом, графиком, специјалном расветом. Знали смо за интересовање публике у Новом Саду, али нисмо очекивали такву хемију са публиком“, рекао је Переа Танјугу уочи београдског концерта.

Переа се после осам година вратио музичкој каријери новим албумом који је одлучио премијерно да представи управо у Србији, због позива које му овдашња публика већ годинама упућује на друштвеним мрежама.

„Сваким даном који проводимо у Србији, сигурнији смо да смо направили прави потез када смо одлучили да почнемо турнеју овде. Импресиван пријем смо имали и на факултетима у Новом Саду и Београду и невероватно је да су улазнице за концерт у Дому омладине Београд распродате за само недељу дана. Драго ми је да реч наставља да путује што је идеја и овог пројекта“, рекао је Переа.

Албум Viaha la palabra (Реч путује) је свеобухватан пројекат који уживо комбинује музику, калиграфију, боју и цртеж, у којима речи оживљавају са Переом као амбасадором шпанског језика.

„Када смо одлучили да радимо овај пројекат, решили смо да музиком преносимо поруку. То су речи које причају различите приче и носе различите емоције, тако да је јединство између музике, речи и порука веома важно и кроз све то стапају се различите културе, а музика је најбоље средство за све то“, истакао је Переа.

На сцени са Переом је и Виктор Елијас, који је у серији Серанови играо његовог млађег брата, и одушевљен је што је после 10 година поново у Београду.

„Јуче смо се упознали са глумцима који играју у серији Синђелићи - српској верзији Серанових и то је било необично искуство, а прилика да свирам са Франом пред београдском публиком је невероватна“, рекао је Елијас Танјугу.

Сматра да је одлично што су почели да промовишу пројекат Viaha la palabra у Србији, јер је то најбољи начин да се шпански језик приближи људима у другој земљи.

„Важно је да се приближавају и спајају различите културе, а најбољи начин за то је кроз музику, језик, речи, јер чешто и када не разумемо текст неке песме, препознајемо емоције и реагујемо. Цео овај пројекат су заправо обојене речи које преносимо публици, а верујем да су српски и шпански језик пођеднако богати и то треба да их спаја“, истакао је Елијас.

Након посете факултетима, приметио је колико су људи у Србији почели да уче шпански језик подстакнути серијом Серанови.

„Схватио сам и да су Шпанци и Срби поприлично слични, имају сличан карактер и менталитет, сличне обичаје и пођеднако су срдачни и отворени. Серанови су као породица били поприлично нетипични и помало луди. Није да се у Шпанији стварно дешавало то што се њима дешавало, али људи у Србији су препознали хумор у серији и разумели то на прави начин“, рекао је Елијас.

Пошто су у Дому омладине приредили интимнији концерт, Переа је рекао да ће се у Београд вратити већ на пролеће следеће године са намером да представе комплетну продукцију и изведу све песме са албума Viaha la palabra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво