„У сали лом“, погледајте спот за нову песму Бајаге и „Инструктора“

У оквиру промоције студијског албума „У сали лом“, Момчило Бајагић представио је спот за истоимену песму. Нови албум Бајаге и „Инструктора“ издат је у продукцији ПГП РТС.

Осим на нашем сајту, љубитељи Бајагине музике могу да погледају спот на Јутјуб каналу сајта и ако се улогују на платформу РТС Планета (www.rtsplaneta.rs).

Албум који је у продаји у продавници ПГП РТС на Зеленом венцу у Београду садржи девет нових песама и бонус траку са албума Гитарологија "Point Blank"-a под називом Кад Месец проспе реком сребра сјај.

Дело је Вука Протића, и представља документарни снимак са фестивала „Кустендорф“, где је група премијерно извела песму.

На албуму је девет нових, сјајних песама – Савршен дан, У сали лом, Било би лако, Може да те убије гром (која ће бити други видео-сингл), Рекла си, Лоше написан дан, Северац, Никад те више нећу звати и Ноћима сањам. Издање затвара бонус песма, већ позната Кад Месец проспе реком сребра сјај, урађена у сарадњи са групом "Point Blank" и Драгим Јелићем.

Текстове потписује Момчило Бајагић осим за Ноћима сањам, који је дело нашег чувеног драмског писца Душка Ковачевића. Музику за све песме је такође, уобичајено, урадио Бајага, осим бонус песме Кад Месец проспе реком сребре сјај и Северца.

Жика Миленковић је компоновао овај свој нови дует са Бајагом, који по тематици подсећа на легендарну Живот је некад сив, некад жут, од пре 30 година.

Албум је сниман од октобра прошле до фебруара ове године у београдском „Студију О“, код Оливера Јовановића, а постпродукција је урађена у светски познатом студију „Еби роуд“ у Лондону. Бенд је, после дуже времена, сарађивао поново са Сашом Хабићем, продуцентом чувених њихових издања из осамдесетих година. Омот је дело Марка Вајагића.

Поред Бајаге, аутори на албуму су Жика Миленковић и Драгољуб Црнчевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво