Кендрик Ламар први репер са Пулицеровом наградом

Добитник Пулицерове награде у области музике за 2017. годину је Кендрик Ламар који је први добитник овог признања чија дела не припадају џез или класичној музици.

Кендрик Ламар први репер са Пулицеровом наградом Кендрик Ламар први репер са Пулицеровом наградом

Пулицерове награде додељују се данас као признање за најбоље новинарство у новинским листовима, часописима и на вебсајтовима, а у 14 категорија за извештавање, фотографију, критике и коментаре.

У области уметности, награде се додељују у седам категорија укључујући роман, драму и музику.

Кад је реч о награди за музику, лауреат је репер Кендрик Ламар за дело "DAMN", а то је уједно први некласичан или џез уметник који је освојио ову престижну награду, напомиње америчка агенција АП.

Прве награде које носе име америчког новинара мађарског порекла Џозефа Пулицера додељене су 1917. године. Додељује се сваке године, а могу је добити само држављани Сједињених Америчких Држава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво