Крижај: Људи могу све одрадити, што политичари не могу

У Олимпијском центру на Јахорини, од 15-18. марта, одржава се „Фестивал 84“ – први „Егзитов“ фестивал на снегу и пети у великој музичкој породици, која повезује регион, промовише олимпијске идеје мира и подсећа на најзначајнији подухват ових простора – Зимске олимпијске игре 1984. године. На Фестивалу наступају интернационалне, регионалне и домаће звезде.

Осамдесет четири скијаша из читаве бивше Југославије, у „Спусту мира и пријатељства“, предводио је Бојан Крижај, који је, баш као и 1984. оригиналном бакљом, донетом из Сарајева, запалио, овога пута, фестивалски пламен на олимпијској Јахорини – да подсети и докаже да се још увек, заједнички могу урадити велике ствари.

„Апсолутно – да. Ја кажем, људи могу све одрадити, што политичари не могу“, сматра легендарни Бојан Крижај.

„Мислим да је то будућност, да млади људи стварају свет који њима одговара“, каже Един Нуманкадић, директор Олимпијског музеја у Сарајеву.

„То је управо порука и 'Егзита'и овог Фестивала, од почетка: ширење мира, љубави и толеранције међу народима на овим просторима, и повезивање младих у региону“, истакао је оснивач „Eгзита“ Душан Ковачевић.

Од данас ће на Јахорини бити отворене све стазе и свих пет дневних и ноћних бина. Ових дана, очекује се дневно и више од 10.000 посетилаца.

„То нам је једно велико признање и круна ове најуспешније сезоне у историји Јахорине, жеља нам је била да нашим скијашима, поред доброг скијања и квалитетног скијања омогућимо и одличну и врхунску забаву“, објаснио је Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина.

„Егзит“ спада у оне ретке, велике фестивале који баштине тековину друштвеног активизма кроз музику, спаја регион и премошћава културолошке, политичке и све друге различитости. Због такве мисије управо је понео и титулу Шампиона регионалне сарадње у Југоисточној Европи за 2017. годину.

Хуан Антонио Самаран је овде, пре 34 године, на затварању Зимских олимпијских игара, рекао да су то биле најбоље до тада организоване игре. „Егзитов“ Фестивал 84 и именом подсећа на то шта смо успели да урадимо заједно – а у духу идеја мира и толеранције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво