Вечерас почиње Фестивал српског подземља

Дводневни Фестивал српског подземља почиње сутра у новосадском клубу СКЦНС „Фабрика“ и окупиће 17 састава свих алтернативних праваца и приказати дела 36 независних и андерграунд уметника.

Након три успешна издања, која су претходних година одржана у Дому омладине Београд, Фестивал српског подземља, овога пута са слоганом „Андерграунд нема алтернативу“, сели се у Нови Сад.

Првог дана наступиће састави "Umbra", "Sputnik" и "Asphalt Chant", док ће 17. марта свирати "The Valley", "Nemesis", "Alitor", "Fast As We Go Far", "Jenner", "Replicunts", "Dead Joker", "Dishumanity", "Putrid Blood", "Dok7", "First Flame", "Ashen Epitaph", "Hill" и "Gunsale".

Након званичног концертног дела програма првог дана фестивала ди-џејеви Акаша и Ненад Беквалац провешће посетиоце кроз историју дарк, готик, ЕБМ и осталих сродних праваца.

Исте вечери биће приказан и документарни филм Ванила стоп, који је урађен у продукцији „Вајс“ и посвећен домаћој готик култури.

Програм ће обухватити и изложбу андерграунд ликовне уметности, представљање и берзу стрипова, промоције андерграунд књижевних дела и берзу свих носача звука.

На изложби ће своја дела представити 36 уметника међу којима су Александра Бојанић, Александра Плавшић, Богдан Војновић, Душан Дурман, Зоран и Игор Станић, Милица Рашић, Славиша Павловић, Алекса Јовановић и други.

Улазнице су у продаји на свим „Евентим“ и „Гигстикс“ продајним местима по цени од 500 динара, а цена карте на дан фестивала износиће 600 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво