Магија Јосипе Лисац у Центру „Сава“ и опроштај од Глоговца

Поп дива Јосипа Лисац одржала је антологијски концерт на сцени београдског Центра „Сава“, а у једном тренутку се и опростила од недавно преминулог Небојше Глоговца.

Магија Јосипе Лисац у Центру „Сава“ и опроштај од Глоговца Магија Јосипе Лисац у Центру „Сава“ и опроштај од Глоговца

Окружена са шест изванредних музичара који су чинили фјужн-џез бенд, Јосипа је синоћ извела своје добро препознатљиве хитове у сасвим новим модерним аранжманима.

Песме као што су Хир, хир, хир, Богиња, Данас сам луда, Магла и друге, звучале су модерно као да се изводе на неком престижном џез фестивалу.

Публика у Центру „Сава“ је са великим одушевљењем пратила овај прворазредни културни догађај и често прекидала Јосипу узвицима „браво“ и аплаузима.

„Све је ово познато, пустимо да емоције учине своје“, рекла је она на почетку концерта и препустила се магичном, а на моменте и фуриозном музицирању свог састава који је оживљавао најбоље моменте из традиције џеза, рока и фанка.

Посебну пажњу публике привукло је извођење песме Гдје Дунав љуби небо, испраћене звуцима медитеранске хармонике, што је овом легендарном хиту дало посебан звучни оквир.

Лисац је у једном тренутку замолила публику за мало пажње, а потом препричала своје дружење са недавно преминулим глумцем Небојшом Глоговцем.

„Он је тако уживао у животу. Његов смех и срце чуо се од Београда до Панчева... Од Фажане до Бриона. Сарађивали смо у позоришној представи Пијана ноћ и филму Устав Републике Хрватске. Страшно је то што се догодило“, присетила се хрватска певачица.

Посебан сегмент концерта био је наступ загребачког џез бенда "Chui" који је недавно снимио песму Теби путујем са Јосипом Лисац.

Модеран, аутентичан џез 21. века испунио је сваки угао Центра „Сава“ и измамио гласне овације публике.

„Казала сам вам да су одлични. Ово је та модерна, сјајна музика која има будућност. И овај бенд има будућност и ја са њима имам будућност“, истакла је Лисац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво