Кроз 54 строфе до коначне верзије хита „Ко те има тај те нема“

Пут до песме без које се данас готово не може замислити славље био је веома дуг за Банета Крстића – трајао је три месеца, а провео је аутора кроз 54 строфе док нису настале оне које данас знамо и радо певамо!

„Рефрен сам написао у секунди и онда сам кренуо да се рвем са строфама. Осетио сам да песма има потенцијал и схватио да имам веома тежак задатак. Покушавао сам да направим прву строфу, написао једну, другу, десету... Негде око 25. сам дошао до прве строфе“, присећа се Бане Крстић, аутор легендарног тамбурашког хита.

После три месеца Бане је имао 54 написане строфе, али су само три ушле у коначну верзију нумере.

„Веома сам поносан на то што су то прихватили тамбураши и што је Звонко Богдан у то време катапултирао песму без телевизије, радија, без медија. Песма је настала на неки органски начин, као неки старински хит“, објаснио је лидер „Гаравог сокака“.

Звонко Богдан отпевао је Ко те има тај те нема на једном малом фестивалу, а већ за неколико дана, како каже Крстић, почели су да је изводе сви тамбураши света.

Препевана је на јапански, норвешки, енглески, француски и свира се у свим крајевима планете.

Песму Ко те има тај те нема снимио је и Џони Штулић и уврстио на албум Китка, 2013. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво