Последња турнеја, па „звук тишине“

Легендарни музичар Пол Сајмон најавио је да ће се повући ове године и да ће због тога направити опроштајну турнеју. Турнеја "The Homeward Bound" обухватиће концерте у Великој Британији и САД. У саопштењу објављеном на „Твитеру“, Сајмон је описао своје пензионисање као природни крај каријере.

Истакао је и да му то представља неку врсту олакшања, јер тренутно не може да посвети довољно времена супрузи и породици.

Осим тога, истакао је и да смрт Винсента Нгуинија, гитаристе његовог бенда, допринела одлуци. Сајмон је, ипак, оставио простор за повремено враћање у виду неких добротворних концерата.

Сајмон је музичку каријеру започео пре више од 60 година, када је са својим школским пријатељем Артом Гарфанкелом наступао под именом „Том и Џери“.

Након кратког разлаза, поново су се удружили 1963. године, а убрзо стекли светску славу ванвременским хитом The Sound of Silence. Постали су једни од најпопуларнијих музичара деценије, посебно са објављивањем хитова Bridge Over Troubled Water и Mrs Robinson.

Сајмон и Гарфанкел су се разишли 1970. године, а Сајмон је наставио соло каријеру. Издао је неколико изузетно успешних албума, попут Still Crazy After All The Years 1975. године, а деценију касније и Graceland.

Током каријере, Сајмон је издао 13 соло албума, освојио 16 Гремија и продао више од 100 милиона носача звука.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво