Нови „Егзитов“ фестивал: Маратонске журке на Јахорини

Најбољи велики европски фестивал „Егзит“, од 15. до 18. марта, на олимпијској Јахорини покреће нови „Фестивал 84“ на који доводи неке од најактуелнијих светских звезда уз водећа регионална и домаћа имена.

Нови „Егзитов“ фестивал: Маратонске журке на Јахорини Нови „Егзитов“ фестивал: Маратонске журке на Јахорини

Реч је о формату зимског музичког фестивала, који су све траженији у Европи, а судећи по темпу продаје улазница, већ од прве године „Фестивал 84“ биће и један од највећих овог типа на свету, истичу организатори.

Овакви фестивали познати су по изузетно енергичним журкама у великим монтажним шаторима, чији капацитети могу да надмаше спортске дворане.

Листу учесника „Фестивала 84“ предводе британске суперзвезде Сигма, познати по мегахитовима који не силазе са радио-станица и сарадњи са звездама као што су Кање Вест, Ели Гулдинг и Паломе Фејт, док они сами предводе програме највећих зимских фестивала због бордерске химне Higher коју пева „Лабринт“.

На Јахорину стиже и чувени активистички колектив и велика лондонска група „Ејжан даб фаундејшн“, чији је звук био директни узор највећој балканској групи „Дубиоза колектив“.

Уз њих долазе и апсолутни клупски хитмејкери Махмут Орхан, Бурак Јетер, те руски ди-џеј дуо Филатов и Карас чији хитови броје милијарду прегледа на Јутјубу.

За техно и хаус маратоне на планини биће задужена листа коју предводи словеначки отац техно музике Умек, те прослављени холандски ди-џеј маг Патрис Баумел, али и најтиражнији техно дуо на Балкану, бањалучки тандем Младен Томић и Синиша Тамамовић.

Регионалне рок звезде „Ван Гог“ долазе на Јахорину да окупе публику из свих крајева, а жестоко ће бити и уз неприкосновене репере као што су „Бед копи“, те Френки, Контра и Индиго, али и тренутно најслушанији мангупи „Хелем нејсе“.

На „Фестивал 84“ долазе и најбољи представници домаће музичке сцене, „Афтер афер“, А Скицо, Билаин, Блек есид „бек ту бек“ са Ванyаном, Ди-џеј Соул, „Форест пипл“, Меракун, Мр. Мехикано, Саид5, Вуди, Ворда, Зли Џеј и многи други.

Фестивал ће бити одржан на више локација у оквиру Олимпијског центра Јахорина.

Програм фестивала се креира по формули 2+2 коришћеној и за изразито успешни фестивал „Сеа стар“ у Умагу.

Тако ће први дан фестивала имати вечерњу журку загревања, а наредна два биће отворена у пуном капацитету и у току дана на ски-стази и током ноћи у монтажном објекту на теренима испред Хотела „Бистрица“, али и на другим затвореним локацијама, како у хотелу, тако и у другим локалима.

Последњи дан биће резервисан за журку затварања, са којом ће уједно и званично бити затворена зимска сезона у Олимпијском центру Јахорина.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво