Филхармоничари оживели Хариja Потера пред 1.500 посетилаца

Радост малишана и њихових родитеља испунила је данас Коларац док је Београдска филхармонија свирала бесплатан концерт назван „Хари Потер и чаробњаков камен“.

Жеља да присусутвују прворазредном културном догађају мотивисала је малишане и њихове родитеље да потпуно испуне нашу најзначајнију концертну дворану.

На Коларцу, који је специјално за ову прилику био украшен жутим балонима било је хиљаду и по посетилаца што је према речима разводника на вратима дворане апсолутни рекорд ове концертне сезоне.

Ако узмемо у обзир да карте за концерте нашег најзначајнијег оркестра годинама уназад рапродата и пре првог концерта у сезони, онда је јасно да Београдска филхармонија дефинитивно заслужује нову дворана са већим капацитетом за публику.

Док су филхармоничари под управом диригента Александра Којића изванредно оживљавали музику Џона Вилијамса клинци су глано коментарисали шта чују и виде.

У томе им је у паузама између композиција помагала Бранислава Подрумац.

Иначе Којић је очекивано за ову прилику имао чаробни штапић.

На крају концерта Бранислава Подрумац позвала је малишане да уживају на клизалишту испред Музеја савреме уметности у Београду где ће бити у прилици да слушају снимак концерта на отвореном Београдске филхармоније.

Улазница за клизање је цртеж на било коју тему.

Сваке сезоне Београдска филхармонија приређује концерте за децу, када се више од 6.000 малишана упозна са звуком великог оркестра.

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 14. јан 2018, 20:39)
anonymous [нерегистровани]

Broj

Koliko ljudi je do sada moglo da stane u gledaliste, 700?