„Eгзит“ међу најбољим фестивалима и организаторима у Европи!

На званичном избору за најбоље фестивале у Европи, на којем учествује чак 350 фестивала из више од 35 земаља Старог континента, сва четири фестивала у организацији „Егзит тима“ изгласани су међу десет најбољих, сваки у својој категорији.

„Егзит“ је гласовима публике и девету годину узастопно изабран у 10 најбољих фестивала Европе и то у главној категорији за „Најбољи велики фестивал“, заједно са осталим гигантима као што су белгијски „Тумороуленд“, холандски „Лоулендс“, немачки „Вакен опен ер“ или суседни „Сигет“ у Мађарској.

„Егзит“ је добио и још два велика признања од стране стручног жирија са додатне две номинације у две специјалне категорије – награду "Take a Stand!" за друштвено ангажовано деловање, али и за најбољег организатора на нивоу целе Европе.

Сва четири фестивала у организацији „Eгзит тима“ – „Си стар“ у Хрватској, „Револушн“ у Румунији, те „Егзит“ у Србији и „Си денс“ у Црној Гори – изгласани међу десет најбољих у Европи, сваки у својој категорији.

Са номинацијама за још две специјалне награде, „Eгзит тим“ има укупно чак шест номинација од укупно 12 различитих награда за најбоље фестивале.

Премијерно издање фестивала „Си стар“ у Умагу је након незаборавна четири дана оставило одличан утисак на преко 50.000 посетилаца јер је истарски догађај у финалу за „Најбољи нови фестивал“ са белгијским фестивалом „Кактус“ и португалским „Вејкинг лајфом“, док је румунски „Револушн“ трећу годину заредом у финалу за „Најбољи мали фестивал“.

„Си денс“, који је још прве године освојио ову престижну титулу, и ове године се нашао у финалном избору десет најбољих у категорији до 40.000 посетилаца дневно. Бисер овогодишњег „Егзита“ и светске музичке сцене Раг'н'Боун Мен, главни је фаворит за „Најбољу нову звезду“.

Победнике бира публика из целе Европе, заједно са стручним жиријем, који чине истакнути појединци из света фестивалске индустрије, а листу свих финалиста можете видети на званичном сајту Европских фестивалских награда (European Festival Awards).

Проглашење победника биће одржано на церемонији доделе награда у Гронингену у Холандији 17. јануара 2018.

„Егзит“ је ову награду освојио 2013. године, док је „Си денс“ свог првог фестивалског „Оскара“ добио 2014. године. 

број коментара 0 пошаљи коментар