„Бестбит“ свира албум "Sgt. Pepper's" у Дому омладине

Београдски састав који свира музику „Битлса“ – „Бестбит“ – одржаће 22. децембра традиционални предновогодишњи концерт у Великој сали Дома омладине Београда.

Као и увек, програм је посвећен једном од незаборавних албума легендарног ливерпулског састава.

Ове године свуда у свету се обележава педесета годишњица најславније плоче групе, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Оригинално објављен 26. маја 1967. године, као осми студијски албум, често се наводи као њихов најбољи – дефинитивно ремек-дело.

Једно од најзначајнијих музичких издања свих времена, Sgt. Pepper's сматра се кључним пројектом у историји популарне културе, после кога је рок музика призната као уметнички вредна и од стране до тада најскептичније критике.

Стилска и тематска разноврсност, до тад нечувено богатство музичких идеја изнетих на једном месту, те мноштво контракултурних референци, чини овај албум још увек живим и вредним, па чак и модерним, после пола века.

Као стална инспирација генерацијама поп музичара које су дошле после, Sgt. Pepper's је данас општа културна вредност, плоча са које знате сваку песму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво