Рундек са „Екипом“ снимио „Тамни јоргован“

Дарко Рундек и „Екипа“ објавили су сингл и спот „Тамни јоргован“, нову верзију песме "Tigidigi Regge" са његовог култног албума „Руке“ из 2001. године.

Сингл Тамни јоргован се од претходне верзије разликује по једном битном стиху, као и у структури и аранжману на којима је Рундеком заједнички радио са Екипом, односно музичарима окупљеним за актуелну турнеју "Апоцалyпсо Ноw". 

„Кад смо тражили којом песмом отворити слављенички концерт 'Аpocalypso Now', Тамни јоргован се наметнуо својом радосном срдачношћу, јер не само да је добар увод у фешту, него сажима креативну и пријатељску атмосферу у којој је текла сaрадња на том пројекту. Иако је јесен, па бисмо по аналогији очекивали пјесму која се бави тим годишњим добом, ја више верујем да је музика израз чежње, а не актуелности, па тако у јесен чезнемо за пролећем", објашњава Рундек. 

„Екипу“ чине бубњар Силвио Бочић, перкусиониста Миро Манојловић, басиста Роко Црнић, трубач Игор Павлица и саксофонисткиња Ана Ковачић (као и Исабел и Душан Вранић-Дуцо који нису учествовали у овом снимању).

Песма за коју је музику и стихове написао Рундек недавно је снимљена у студију „ДМ“ у Загребу, а сниматељ је био Звонимир  Домазет, продуцент Марио Домазет, док је мастеринг урадио Драгутин Смокровић.

Издавач сингла и спота је „Менарт“.

У споту су коришћени и делови које је режирао Ведран Перчић. Такође и документарне снимке Санде Хржић, као и материјали са концерта који је Рундек одржао 15. јуна на београдском стадиону „Ташмајдан“ пред 10.000 посетилаца. 

Тим концертом је и почела турнеја "Аpocalypso Now", поводом 20 година од изласка култног албума Аpocalypso, на којој су до сада Рундек и „Екипа“ свирали пред укупно око 120.000 посетилаца, на фестивалима „Ин мјузик“, „Арсенал фест“, „Бир фест“, „Нишвил“, „Шабачки летњи фестивал“...   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво