Миш Мија поново у Београдској филхармонији

Један од најпопуларнијих филхармонијских програма за децу „Путовања миша Мије“, Београдска филхармонија ће изводити до 20. октобра, сваког радног дана од 10 и 12 часова у својој сали.

Миш Мија поново у Београдској филхармонији Миш Мија поново у Београдској филхармонији

Глумица Милена Моравчевић приказује авантуре миша Мије према стиховима Лазе Лазића, а филхармоничари заједно са диригентом Александром Којићем, музиком воде клинце у различите европске земље.

Док предшколци заједно са Мијом „обилазе“ Шпанију, Велику Британију, Италију, Француску, Немачку и Србију, имају прилику да чују најпопуларније мелодије из Бизеове Кармен, Бетовенових симфонија, Росинијевог Севљиског берберина, Вердијевог Риголета, али и Коњовићеве Велике чочечке игре и Христићеве Грлице.

Мијин путопис деца прате и кроз живописне илустрације уметнице Јелене Косовац Савић.

„Нема потребе говорити колико је инспиративно свирати сваки петак пред нашом редовном публиком на Коларцу. Ипак, то може да засени само осећај који имамо у периодима када два пута годишње по 15 дана посветимо најмлађој публици. Тада у Филхармонију улазе весели, мали људи да слушају наше дечје концерте које са великом пажњом припремамо, свесни да су ти мали људи већ сутра наша верна публика“, каже Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније.

Деца су се јуче, првог дана овогодишњег циклуса, сложила да им се највише допада када се Мија врати у Србију, а сви једва чекају да поново дођу у Београдску филхармонију иако им је, понекад, мало гласна.

На концертима који се два пута годишње организују за  деце предшколског узраста и за млађе школарце, више од 4.000 малишана упозна Филхармонију и класичну музику на њима прилагођен начин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво