„Ејот“ пре наступа на 33. Џез фестивалу осваја Азију

Пре наступа на отварању 33. Београдског џез фестивала, 26. октобра у Дому омладине Београда, нишка група „Ејот“ отишла је на мини-турнеју по Азији.

На десетом, јубиларном Интернационалном џез фестивалу у Хонгконгу са успехом група „Ејот“ (Eyot) наступила је 30. септембра. Најављени су као оригиналан састав који развија нови стил европског џеза, уз напомену организатора да су веома поносни због њиховог концерта у оквиру фестивалског програма.

У граду Џухају данас наступају у оквиру манифестације "Beishan Jazz Festival", а ново освајање азијског тржишта најављују и издавањем албума у Јапану за издавачку кућу „АМСА рекордс“.

„Након велике турнеје 2012. године, када смо свирали у Хонгконгу, Кини и Јужној Кореји поново се враћамо у Азију. Срећни смо због позива да наступимо у Хонгконгу, на јубиларном десетом фестивалу и на 'Beishan Jazz Festival'-у у Кини, драго нам је да се наш рад цени тако далеко од куће. Ово је наставак нашег пробоја на азијско тржиште“, рекао је Дејан Илијић из групе „Ејот“ и нагласио да очекује да следеће године бенд посети и Јапан и да буде све чешће на тлу Азије.

Према Илијићевим речима, осим Јапана, који је одавно отворио врата џезу, Кина постаје једно од најинтересантнијих дестинација за џез музичаре, отварају се бројни клубови и фестивали и велико је задовољство бити део свега тога.

Српски интернационално најуспешнији џез састав спаја културу џеза и рока, психоделичну и амбијенталну музику, као и елементе источноевропског фолклора. Њихов актуелни албум Innate посвећен је нашем поднебљу, од имена нумера, до њихове структуре, мелодије, хармоније и ритма.

Уочи наступа на отварању овогодишњег Београдског џез фестивала, Дејан Илијић каже да је ова година до сада већ била боља од свих претходних.

„Неку врсту финала, круну сезоне, очекујемо на Београдском џез фестивалу. На концерту који припремамо за ту прилику имаћемо и госте из енглеског састава 'Get the Blessing', Пита Џаџа на труби и Џејка Мекмурчија на саксофону“, открива Илијић.

Улазнице за концерт групе „Ејот“ у оквиру 33. Београдског џез фестивала у продаји су преко мреже „Евентим“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво