Почео 57. драгачевски Сабор трубача

Непосредно пре званичног отварања Сабора трубача, саборска застава завијорила се на небу изнад Гуче. Саборску заставу и златну трубу, која ће бити додељена у суботу, спустили су падобранци.

Након тога церемонија свечаног отварања започела је интонирањем химне Боже правде и здравицом. Гостима се најпре обратио домаћин овогодишњег Сабора, привредник Мирољуб Алексић, дугогодишњи донатор и пријатељ Сабора.

Сабор је свечано отворио министар трговине, туризма и телекомуникација и потпредседник Владе, Расим Љајић, који је истакао да Гуча није само престоница трубе, већ да је захваљујући овом фестивалу постала и значајна туристичка дестинација.

Такође, истакао је и да је важна одредница овог фестивала сигурност и безбедност, а да се са Сабора шаље слика о томе да је Србија сигурна и безбедна земља.

Након обраћања министра, уз саборску химну Са Овчара и Каблара, код споменика трубачу на јарбол је подигнута Саборска застава. Иако званично сабор данас почиње многи гости још јуче су стигли у Гучу, а синоћ је и одржано полуфинално такмичење сениорских оркестара.

И данас пуно тога на програму, читавог дана културно-уметнички програм, сајам књига, изложба привреде, а од 17 часова на позорници Центра за културу следи такмичење младих трубачких оркестара.

До недеље до када траје Сабор у Гучи ће се чути само трубачка музика. На вечерњим концертима на стадиону наступиће мајстори трубе са својим оркестрима а у недељу 13. августа програм се завршава наступом Горана Бреговића и „Бијелог дугмета“.

Оне који се упуте ка светски познатој трубачкој варошици сачекаће подигнуте рампе и бесплатан улаз у Гучу и то је једна од новина овогодишњег сабора.

Сви програми као и концерти такође ће бити бесплатни. Организори су најавили да овогодишњим програмом желе да Сабору врате стари сјај у духу традиције и гостопримства драгачевских домаћина.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво