„Опрезна“, остварени сан Тамаре Жежељ

Иза ње су године рада на бројним музичким издањима, али јој је тек 2017. донела први самостални албум. Иако се њен првенац зове „Опрезна“, Тамара Жежељ каже да уопште није била таква при прављењу и одабиру песама, већ да је све своје емоције уткала у њега.

„Опрезна“, остварени сан Тамаре Жежељ „Опрезна“, остварени сан Тамаре Жежељ

Још деведесетих година закорачила је у студио да би певала пратеће или главне вокале. Упркос томе што је непрекидно била окружена музиком свих ових година, сан о соло албуму остајао је неостварен. Све до сада.

Први студијски албум Тамаре Жежељ Опрезна изашао је почетком јула у издању ПГП-РТС-а. За интернет портал Радио-телевизије Србије певачица из Београда прича какав је пут био пред њом док се то није десило и открива шта се крије иза назива песама.

„Песме сам стварала током претходних 12 година. Неке су настајале брзо, неке се временом мењале, а финални облик добиле су тек када смо мој супруг Андра и ја у сарадњи са нашим венчаним кумом Дејаном Момчиловићем саставили аранжмане“, почиње Тамара причу о првенцу.

На албуму се појављује и као композитор и као текстописац и, како каже, била је инспирисана својим љубавима и емотивним причама њених пријатеља. Ипак, иако је албум тако назван, наглашава да није била опрезна већ да се само трудила да те приче што верније дочара песмама.

Коментаришући називе нумера, Тамара истиче да је живот данас препун Ироније и сукоба наших жеља са могућностима, реалног и замишљеног док трагамо за срећом.

„Све моје песме су инспирисане мојим животом и људима који су у њему, па тако и Сале и Лепи мој", открива Тамара и прелази на пету нумеру - На тебе не дам истичући да су данас девојке доста агресивније када је реч о борби за вољену особу.

Песмом Ја се не бих мењала са њом српска кантауторка као да поручује публици да свако има свој животни пут и да само треба сачекати својих пет минута - било да је реч о каријери или љубави.

„Мислим да је једнако инспиративно имати Светлу тачку или бити нечија. Без тога би живот дефинитивно имао мање боја“, загонетно и са осмехом каже ова вишеструко талентована уметница.

Тамара открива да је, без обзира на то да ли је у питању љубав, посао или пријатељство, изузетно емотивна: „Не могу да 'повучем ручну' да кажем себи Укочи, а верујем да би ми живот био мирнији и једноставнији када бих то чешће радила“, наглашава певачица и додаје да јој се ипак свиђа што је таква.

Албум затвара песма Признајем, а када је о тајнама реч, Тамара, осим што признаје да је задовољна резултатом и да је пресрећна што је албумом Опрезна испунила давнашњи сан, открива и да су сви музичари који су учествовали на албуму њени пријатељи и да боље не би могла да одабере за сарадњу.

Две песме, Лепи мој и Опрезна, већ имају спотове. Тамара Жежељ не прецизира које ће од преосталих песама са албума бити погуране у први план на сличан начин, али уз осмех обећава да ће бити још интересантних видео-клипова.

Наравно, и нових песама и албума.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво