Малезија забранила "Despacito" на државним радио и ТВ станицама

Емитовање популарне песме Луиса Фонсија "Despacito" на државним радио и телевизијским станицама забрањено је у Малезији због текста нумере, али на тај начин највероватније неће угрозити њену рекордну популарност.

Забрана се не односи на приватне станице, на сајт Јутјуб, ни на друге канале за дељење садржаја. Малезијски министар за комуникације Салех Саид Керуак објаснио је да је емитовање песме забрањено због жалби грађана који сматрају да је текст песме непристојан.

Керуак је рекао за АП да се забрана односи само на оригиналну верзију песме, али не и на њен ремикс, у којем се појављује Џастин Бибер.

Локални медији су навели да је Керуак рекао и да би приватне радио-станице требало саме да цензуришу емитовање песме, имајући у виду локалну културу.

Малезијска исламска партија Аманах позвала је раније да се престане с емитовањем песме Despacito јер је многа деца певају иако не разумеју њено значење.

Despacito (Полако), песму на шпанском језику, у јануару су објавили порторикански музичари Луис Фонси и Деди Јенки.

Песма има, рачунајући и оригиналну верзију и ремикс са Џастином Бибером, више од 4,6 милијарди слушања на разним интернет платформама, чиме је постала највише пута стримована песма на интернету. Претходни рекорд држао је хит Џастина Бибера Sorry.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво