Без буке: Слободни тонови, интригантне вибрације и јаке мелодије у „Рексу“!

Културни центар „Рекс“ поново представља концертни концепт „Без буке“. Нова сезона тог програма ће бити отворена 21. јануара, наступима састава „Догс ин Кавала“ и групе „Ти“.

Прилику да отворе концерт имаће три младића са различитих географских ширина и дужина, стопљених у београдску свакодневицу, који од априла 2016. године компонују и свирају заједно. Мотиве проналазе у сновима и подсвести, а инспиришу их сурф и психоделија.

„Догс ин Кавала“ су Синиша (бас гитара), Никола (бубњеви и вокал) и Срђан (гитара и вокал).

„До сада смо увек свирали музику на струју. Припрема за тихи наступ у 'Рексу' нам је помогла да схватимо колико је наша музика гласна и лепа, али почели смо и да бринемо за здравље наших ушију! Ово ће бити дивна прилика да одморимо наше и ваше уши и након тога уживамо у акустичној психоделији Илије Трајчевског“, поручио је Никола Хајдуковић пред свирку у „Рексу“.

„Ти“ је психоделични поп дуо који чине Илија Дуни и Трајче Николовски, обојица родом из Македоније. Упознали су се у Београду 2012. године, када оснивају бенд у коме Трајче свира електронски бубањ, Илија гитару и бас синтисајзер, док заједно певају.

Музика групе „Ти“ је пуна памтљивих и често сањивих мелодија Дунијеве гитаре, пуних и пријатних бас деоница на синтисајзеру, сјајног двогласа, једноставних хипнотичких текстова и Трајчетових ритмова који обузимају слушаоце и стварају пријатну атмосферу кишног поподнева проведеног са суве стране прозора или касног буђења у дану без много обавеза.

„Концерт у 'Рексу' ће бити другачији у односу на наше уобичајене наступе. У основи ће бити акустика са елементима експеримента и импровизације. Мислим да ће публици бити забавно, јер ће на моменте добити увид у сам процес настајања песама и оно што се дешава на нашим пробама. Радујемо се концерту у 'Рексу', првом у 2017, посебно јер пре нас свирају 'Догс ин Кавала', наш омиљени нови бенд на сцени“, рекао је Илија Дуни.

Ове зиме и пролећа, на изазов да наступе „без буке“, на јединствен и непоновљив начин одговориће и Стреј Дог, Илија Лудвиг, „Љубичице“, Ах Ахилеј, „Абаут Лорна“, „Вент“ и многи други.

Без буке ради на струју, али на начин који форсира другачију врсту електрицитета у односу на онај са мреже, на начин који ради на интимни контакт између свих присутних. Уз Без буке може и да се разговара, али исто тако, или можда још боље, да се ћути, размишља и ужива.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво