Сећања на добра стара времена

Концерт посвећен легендарној сарајевској групи "Индекси" одржан пред пуном салом београдског Центра "Сава", а поред оригиналних чланова, најпознатије песме тог састава певали су гостујући певачи.

Сарајевска група "Индекси", заједно са истакнутим музичарима са простора бивше Југославије, одржала је концерт у великој дворани Центра "Сава" у Београду, концерт под називом "Да сам ја нетко" за све југоносталгичаре у Србији.

Сви који су одрастали уз "Индексе" седамдесетих година и они млађи могли су да уживају у песмама које су пробудиле сећања на добра стара времена.

Извођачи Југославије у малом - Горан Каран, Аки Рахимовски, Александра Радовић, Дадо Топић и остали певали су све познате песме "Индекса".

Изненађење вечери био је Драган Бјелогрлић, који је отпевао песму "Сарајевске кише". Песма је настала пре рата и никада раније није била извођена.

Концерт је трајао два сата и био је обогаћен богатим музичким видео-бимовима, на којима је приказана дугачка музичка каријера "Индекса".

"Индексе" је 1962. године у Сарајеву основала група студената, што уједно објашњава име овог легендарног бенда.

Занимљиво је и да су "Индекси" вишедеценијску каријеру започели управо у Београду, где су на првој Гитаријади 1964. године освојили снимање првог сингла.

После дуге, изузетно богате и прилично бурне каријере, "Индекси" су престали са радом након што је певач Даворин Поповић преминуо 2001. године.

"Индекси" се сматрају првом великом рок групом са простора бивше Југославије, а њихове песме, као што су "Буди као море", "Пружам руке" или "Да сам ја нетко", постале су нераскидива веза између многих генерација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво