Читај ми!

Вечерас наша Емилија пева пред Европом

Млада Вршчанка Емилија Ђонин вечерас ће на Малти покушати да надмаши највећи успех Србије на „Дечјем Евросонгу“ – треће место 2007. и 2010. године. Директан пренос на Другом програму РТС-а, од 19 часова.

„Српска узданица“, како домаћи медији ових дана називају нашу Емилију Ђонин, представницу Србије, наступиће 14. у вечерашњем програму такмичења „Дечја песма Евровизије 2014“, композицијом Свет у мојим очима.

Такмичари из 16 земаља Европе, „сензационалних шеснаесторо“, надметаће се вечерас са једним циљем – да победе!

Такмичење ће бити одржано у хали некадашњег малтешког бродоградилишта у Марси.

Бина са 508 квадратних метара ЛЕД екрана

Међу најимпресивнијим карактеристикама бине организатори истичу 508 квадрата ЛЕД светлосних екрана (високе резолуције, постављених на девет метара висине), подијум широк 28 метара са мањим расветним елементима, затим две писте за шетњу које воде од главног подијума ка публици.

Tу су и две мање бине за улаз и излаз на главни подијум, специјално осветљење иза главних ЛЕД екрана који ће се користити по потреби или захтеву делегација...

Оригами сценографија

Концептуално је заснована на древној уметности оригами, а инспирација је пронађена управо у троугловима овогодишњег логотипа такмичења.

Аутор сценографије је Клаудијо Сантучи из миланске компаније "Gio Forma".

Креативни директор овогодишњег такмичења Џон Мекулах истиче: „Наш оригами биће идеално 'неутрално, бело платно', на коме ће свака евровизијска такмичарска делегација моћи да 'одслика' своју земљу, музику, културу на најбољи начин, да исприча своју причу.“

Званично и онлајн гласање

И ове године победник ће бити изабран на основу гласова публике и стручних жирија земаља учесница „Дечјег Евросонга“, у односу 50:50.

Публика и жирији гласаће на начин који је важио и на „великој Песми Евровизије“ (1-8, 10 и 12). Тако комбиновани гласови публике и жирија, даће коначну расподелу бодова.

Ове године и љубитељи „Дечјег Евросонга“ од Аустралије до Бразила и од Америке до Јужне Африке (из тзв. нетакмичарских земаља) моћи ће да гласају за своје фаворите.

Биће додељена и „Онлајн награда“ – за најбољу песму изабрану интернет гласањем.

Наравно, интернет гласови се неће сабирати са званичним.

Државе из којих се може гласати за Емилију и песму Србије су: Јерменија, Белорусија, Бугарска, Хрватска, Кипар, Грузија, Италија, Малта, Црна Гора, Холандија, Русија, Сан Марино, Словенија, Шведска и Украјина.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво