Читај ми!

„Кербер“, последње припреме

Годину у којој прославља три деценије рада нишка рок група „Кербер“ заокружиће концертом 13. децембра у Хали спортова на Новом Београду. Чланови бенда увелико се спремају за наступ, који ће, како тврде, бити посебна прича.

Екипа РТС-а затекла је чланове бенда „Кербер" на једној од проба пред београдски концерт 13. децембра у Хали спортова на Новом Београду. Не одају детаље, јер, кажу, не причају много о концертима унапред, али ће гостију и изненађења, свакако, бити.

„Почели смо пре годину дана у Нишу. За ових годину дана смо се добро усвирали, и сваки концерт је различит, сваки има неку своју причу. И београдски је остављен да има своју причу", изјавио је Горан Шепа Гале.

Интересантно је да ове године познати нишки бенд прославља три деценије рада. Име троглавог пса из митологије, које су узели за свој назив на неки начин се обистинило – чланови бенда су се мењали, али три покретачке главе Тома, Бане и Гале, ту су од почетка и са њима „Кербер" наставља да живи.

„Ја мислим да ће живети док сам и ја жив, претпостављам, јер то је део мене, вероватно и њихов део. То је наша тетоважа невидљива, али на души је ту увек", објаснио је Бранислав Божиновић.

Сарађивали су са најпознатијим именима домаће музике, као што су „Рибља чорба", Корнелије Ковач и Драгољуб Ђуричић. Ратне игре, Мезимац, Небо је мало за све, само су неке од песама које слушају све генерације.

„Врло сам срећан што клинци певају наше песме. Значи да је то било добро, да су наше песме преживеле, пре свега, и то ме посебно радује", изјавио је Томислав Николић.

За све ове године снимили су шест студијских и неколико лајв албума, а један од њих, Ратне игре, снимили су у Великој Британији. Припремају и нови албум.

„Жваћемо га овако по пробама, и демо снимке нешто сами радимо, тако да на видику је и ја тврдим да ће бити сигурно хитова који ће трајати бар као и ови претходни", обећао је Гале.

Да ли су рок, поп или хеви метал група – препуштају другима да процене. Важно је, кажу, да је оно што дају, пре свега, добра музика.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво