Стигао је „Почетак”

Сај-фај трилер Кристофера Нолана „Почетак", са Леонардом ди Капријом у главној улози, од данас на редовном репертоару београдских биоскопа.

Ново остварење славног редитеља и сценаристе Кристофера Нолана „Почетак" (Inception) од данас се приказује и код нас, саопштио је дистрибутер „Так".

Филм аутора, који се прославио остварењима „Мрачни витез", „Бетмен Почиње", „Престиж" и „Мементо", у првом викенду приказивања у САД, зарадио је више од 60 милиона долара, а попуњене поноћне пројекције инкасирале су чак три милиона долара.

Тиме је „Почетак" поставио рекорд у протеклих скоро 10 година као најуспешнији филм који није наставак.

Комбинација научне фантастике, акције и трилера, одлична глумачка екипа, у којој су Леонардо ди Каприо, Елен Пејџ, Марион Котијар, Кен Ватанабе, Мајкл Кејн, Џозеф Гордон-Левит и оригиналан сценарио донели су филму у самом старту одличне критике.

Иако је у биоскопе у САД стигао тек пре недељу дана, већ су се појавиле спекулације да ли ће „Почетак" бити награђен Оскаром.

Говорећи о инспирацији за овај филм, Нолан је објаснио да већ 10 година фасцинира тема снова, однос између живота на јави и оног у сну.

„Увек сам сматрао парадоксом чињеницу да је све у сну, било застрашујуће, весело или фантастично, тренутни продукт нашег ума и оно што то говори о потенцијалима маште је прилично изузетно", рекао је Нолан и додао да је тада почео да размишља како би то могло да се примени у једном великом акционом филму.

„Почетак" је оригинална научно-фантастична акциона прича о човеку који има способност да путује кроз људске снове, краде идеје из њих, при томе пројектујући и своје подсвесне визије.

У жељи да престане да се бави овим необичним илегалним послом и врати се својој деци, Дом Коб (ди Каприо) ће пристати на опасну мисију - усађивање идеје у људски ум путем снова, потпуно игноришући ризик који на том путу представља његов сопствени ум.

Филм је сниман у Мароку, Канади, Токију, Паризу и Лос Анђелесу, а глумци су се суочили са многобројним неочекиваним експериментима, с обизром да Нолан воли да снима на правим локацијама, а не на сету.

„Не постоје правила за оно што ум може да створи и филм који то истражује морао је бити највећи и највеличанственији вид забаве", објаснио је Нолан свој приступ и разлог што избегава да користи компјутер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво