Биоскопске премијере током маја

Романтичне комедије и римејкови легендарних хорора обележиће репертоар домаћих биоскопа у мају. Дуго очекивани филмски спектакл Ридлија Скота, са Раселом Кроуом у главној улози, „Робин Худ" биће премијерно приказан 12. маја у Центру „Сава", исте вечери када је светска премијера у Кану.

Нови репертоар домаћих биоскопа у мају почиње романтичном комедијом „Преступна година" Ананда Такера и хорор оставарењем „Мој крвави Дан заљубљених" Патрика Лусијеа чија дистрибуција креће 6. маја.

Радња филма „Преступна година" смештена је у Ирској, а прича прати девојку која је одлучна у својој замисли да се уда за савршеног момка, макар то значило да оде у Даблин и на коленима запроси свог драгог, који и после четворогодишње везе још увек јој није ставио прстен на руку.

Главне улоге играју Ејми Адамс и Метју Гуд.

Од редитеља филмова „Око", „Врисак 3" и „Клетва", долази нам „Мој крвави Дан заљубљених", римејк хорор остварења из 1981. године, који је Квентин Тарантино назвао „најбољим слешер хорором свих времена".

Повезујући класични хорор и нову 3Д технологију, Лусије враћа на велико платно једну од најстрашнијих прича о Харију Вордену, који се десет година након што је убијен „враћа" у градић Хармони спреман да поново убија као што је то чинио и једну деценију раније.

Нови филмски спектакл Ридлија Скота, са Раселом Кроуом у главној улози, „Робин Худ" биће премијерно приказан 12. маја у Центру „Сава", исте вечери када је светска премијера у Кану.

У новој верзији о авантурама Робина Худа редитељ приказује како је један човек скромног порекла постао херој свог народа.

У филму „Дадиља Макфи и велики прасак", који ће у биоскопима бити од 13. маја, оскаровка Ема Томсон враћа се улози магичне дадиље која се појављује онда „када вам највише треба, али је најмање желите".

Овог пута дадиља Мекфи се појављује у кући забринуте младе мајке, Изабел Грин (Меги Џиленхoл), која покушава да води породично имање док јој је муж у рату.

Истог дана почиње дистрибуција римајка хорор класика „Страва у Улици брестова" у режији Семјуела Бајера.

Према синопсису групу тинејџера из предграђа повезује нешто заједничко - сви су жртве Фредија Кругера, језивог серијског убице, који их прогања у сновима.

Од 20. маја публика ће моћи да погледа комедије „Ноћ за памћење" Сона Левија и „Крзнена освета" Роџера Камбла, а 23. маја у Центру „Сава" биће премијерно приказано последње поглавље анимираног филмског серијала о авантурама великог зеленог баука, Шрека - „Шрек срећан заувек".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво