„Медени месец" отвара Фестивал у Сан Себастијану

Пројекција последњег остварења режисера Горана Паскаљевића отвориће Филмски фестивал у Сан Себастијану, а градоначелник тог града српском редитељу уручиће и посебно признање за хуманост.

Филм Горана Паскаљевића „Медени месец" отвориће 23. априла Међународни филмски фестивал посвећен борби за људска права у шпанском граду Сан Себастијану.

Градоначелник Сан Себастијана Паскаљевићу ће уручити специјалну награду за хуманост, саопштило је Министарство културе Србије.

Филм „Медени месец" је, после светске премијере на Венецијанском фестивалу, тријумфовао на Међународном филмском фестивалу у Ваљадолиду у Шпанији, освојивши три највеће награде: Златни клас - гранд при фестивала, награду публике и награду међународног жирија критике ФИПРЕСЦИ.

Шпански дистрибутер „Ванда висион" најавио је биоскопску премијеру Паскаљевићевог остварења за 30. април, а после тога филм ће бити приказан широм те земље.

Након Сан Себастијана, „Медени месец" ће бити представљен и на филмским фестивалима посвећеним борби за људска права у Лондону и Њујорку, наводи се у саопштењу.

Последњи Паскаљевићев филм говори о два брачна пара, једном из Србије, а другом из Албаније, који напуштају своје државе и одлазе на запад у нади да ће пронаћи бољи живот, али их Европа не дочекује раширених руку...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво