Истине и лажи рата у Ираку

У филму „Зелена зона", Рој Милер (Мет Дејмон) предводи тим истражитеља, који на почетку ирачког рата треба да пронађе оружје за масовно уништење. Док обилазе опасне локације, Милеров тим не проналази ни хемикалије ни оружја, него открива сложену заверу.

Мет Дејмон и режисер Пол Гринграс („Борнова надмоћ" , „Борнов ултиматум" и „Јунајтед 93") поново сарађују заједно, овога пута у ратном трилеру „Зелена зона" ("Green Zone").

Радња филма одиграва се у хаотично време, на почетку рата у Ираку, када је свака одлука могла да доведе до непредвиђених последица.

За време окупације Багдада 2003. године, коју су предводиле САД, старији водник Рој Милер (Мет Дејмон) и његов тим војних истражитеља одлазе на мисију како би пронашли оружје за масовно уништење, за које се верује да је скривено у ирачкој пустињи.

На свакој локацији коју истражују упадају у замке и наилазе на заседе и иако су у потрази за смртоносним хемикалијама, заправо откривају сложену заверу која мења и саму сврху њихове мисије.

Због свега тога, Милер покушава да се снађе у мноштву супротстављених интереса и допре до одговора, који би могли да доведу до даље ескалације сукоба у овом запаљивом региону...

Од значајних ликова, ту су Ејми Рајан ("Gone Baby Gone") као новинарка „Вол стрит џурнала", Грег Кинир („Добро да боље не може бити" и „Мала мис Саншајн") је обавештајац Пентагона, Џејсон Ајзакс („Смокинг", Луцијус Мелфој из „Харија Потера") глуми мајора Бригса, а Брендан Глисон („Хари Потер", „Троја", „Храбро срце", „Банде Њујорка") је шеф канцеларије ЦИА у Багдаду.

Филм је заснован на књизи новинара „Вашингтон поста" Раџива Чандрасекарана „Царски живот у смарагдном граду" из 2006. године, а сценарио је написао Брајан Хелгеланд („Мистична река", „Поштар", „Поверљиво из Л.А." и „Прича о витезу").

„Зелена зона" ће се у биоскопима у САД наћи од 12. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво