Дечак кротитељ змајева

У цртаћу "How to Train Your Dragon" Хикап одлучи да убије змаја како би доказао оцу и племену да је прави Викинг. Ипак, током похода схвата да змајеви нису толико страшни и да их је могуће и припитомити... Гласове позајмљују Џеј Барушел, Џерард Батлер, Америка Ферера, Џона Хил и други.

"How to Train Your Dragon" („Како да дресирате свог змаја") је цртаћ рађен на основу истоимене дечје књиге Кресиде Кауел из 2003. године.

Прича је смештена у митски свет острва Берк, на којем живе Викинзи и змајеви и прати авантуре тинејџера Хикапа („Штуцка", глас му је позајмио Џеј Барушел из филмова „Тропска грмљавина" и „ Ноћ у музеју").

Због свог необичног смисла за хумор, Хикап није омиљен међу члановима племена, па чак ни код свог оца, темпераментног вође Стоика Огромног (Џерард Батлер, краљ Леонида из филма „300").

Према мишљењу Хикаповог рођака Снотфејса Снотлаута (нешто као „Слинавко", игра га Џона Хил из филма „Кул момци"), који је после Хикапа следећи наследник престола, Хикап није ни сличан своме оцу и прави је „шоња".

Зато Хикап види борбу са змајевима као шансу да се докаже.

Када уз помоћ топа који испаљује мрежу ухвати змаја, Хикап доживљава право изнанеђење.

Змај Тутлес („Безуби") уопште није онакав као што је млади Викинг мислио и зато се они спријатеље.

Овај однос са змајем из корена промени Хикапов свет и он даје све од себе да би уверио своје племе да није неопходно да буду убице змајева.

Од значајнијих ликова, ту су још и Астрид (Америка Ферера из серије „Ружна Бети"), девојка која са Хикапом иде у школу, затим нервозни, плашљиви и неспретни Фишлегс (Кристоф Минц-Плас, такође играо у филму „Кул момци"), који је Хикапов најбољи пријатељ, а ту је и Белч („Подриг", у тумачењу шкотског комичара Крејга Фергусона), гласни и нестрпљиви наставник у викиншкој школи „Гобер" који све своје ђаке сматра патетичним.

Премијера новог филма студија „Дримворкс", твораца хитова попут „Шрека", „Мадагаскара" и „Кунг фу панде", заказана је за 26. март.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво