„Нетфликс“ разљутио филмске ствараоце

„Нетфликс“ се нашао на удару критика филмских стваралаца због увођења нове функције која омогућава гледаоцима да убрзано или успорено гледају филмове и серије.

Функција, која је и даље у фази тестирања, омогућава мобилним корисницима да гледају програмске садржаје различитом брзином.

Редитељ Невиђених Бред Бирд и редитељ филма Заломило се, Џад Апатов међу првима су на Твитеру изнели своје огорчење због ове опције.

Апатов, који је поред тога и аутор „Нетфликсове“ серије Љубав, у својој објави каже да је ова функција „смешна и увредљива“.

Ова функција омогућава корисницима да репродукују садржај успорено до пола нормалне брзине и до један и по пута брже, а наводно је доступна само корисницима Андроидовог оперативног система.

Бирд, мисли да је ово још један ударац на већ тешко рањену филмску културу.

Редитељ Питер Ремзи се пита, „Мора ли све да буде прилагођено лењим и људима без укуса?“.

У дебату су се укључили и глумци, међу којима и Ерон Пол, који мисли да ова функција представља „преузимање потпуне контроле над уметничким изразом других људи и његово уништавање“.

Потпредседница „Нетфликса“, Кила Робинсон истиче како компанија редовно испитује нове опције које би могле довести до побољшања њихове услуге.

„Последњи тест пружио нам је велику количину повратних информација, и за и против. Ово је само тест за мобилне уређаје и пружа могућност људима да мењају брзину којом гледају на телефонима или таблетима. То је функција која је одувек доступна на ДВД плејерима, а наши чланови су је често тражили. На пример, људи који желе да репризирају своју омиљену сцену или желе да иду спорије, јер је наслов на страном језику“, тврди Робинсонова.

„Ефикасност је све“

Функција би такође могла да се допадне гледаоцима који бинџују, односно, гледају епизоду за епизодом. У ствари, неки људи већ дуже време редавно гледају серије на убрзану репродукцију.

„Гуглов“ претраживач Хром има проширења која гледаоцима омогућавају да убрзају „Нетфликсов“ садржај, док Јутјуб нуди опцију гледања са променљивом брзином, као и Епл за подкастове.

Постоји чак и „експерт за ефикасност“ који саветује гледаоцима да прате садржај већом брзином како би што боље искористили време за гледање.

„Више шала, више смеха, више драме, више напетости - истовремено“, пише Мајкл Кирк, творац веб странице Ефикасност је све. „Ефикасност: Попут покретне траке, ако повећамо брзину линије, видећемо да се посао брже завршава.“

„Исте шале, иста завера и за 10 одсто брже - нећете приметити разлику.“

Кила Робинсон тврди да је компанија узела у обзир мишљење аутора и да зато нису укључили и телевизоре у овај тест, а такође је уведена и функцију подешавања нивоа звука.

„Компанија нема намеру да у кратком року уведе било који од ових тестова. А да ли ћемо ове функције увести зависиће од повратних информација које добијемо“, додала је Робинсонова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво