Пилот епизоде серија РТС-а на фестивалу „Лајф“

У Лесковцу се одржава 12. Интернационални фестивал филмске режије. У такмичарском делу до недеље биће приказано осам филмова са простора некадашње Југославије, а први пут на овом фестивалу представљане су и нове серије које ће бити емитоване и на каналима РТС-а. Лесковчани ће видети пилот епизоде серија „Група“, „Дуг мору“, „Бисери Бојане 2“ као и филм Горана Марковића „Делиријум тременс“.

Девет филмова у главном програму, осам у такмичарском, од тога пет остварења из Србије, две српске премијере. Од ове године на „Лајфу“ (ЛИФФЕ) представљање и нових телевизијских серија. На РТС-у од јесени нови пројекти који већ сада изазивају велико интересовање. Серија Група прави продукцијски подухват који је дао шансу новој генерацији глумаца и редитеља.

„Креће 13. октобра. Очекујем да ће публика добро реаговати зато што ће видети нова лица“, каже редитељ Урош Томић.

„Мислим да су овакви пројекти мало зрно нечег што вуче ка неким променама у систему размишљања“, сматра глумац Ирфан Менсур.

До краја фестивала у Лесковцу ће бити представљене и серије Дуг мору који ће се осим на РТС-у емитовати и каналу Суперстар и Бисери Бојане 2.

„Да угостимо асоцијацију филмских редитеља Европе, они су изразили жељу чули су за овај фестивал да следеће године овде направе своју скупштину“, истиче редитељ и уметнички директор фестивала Дарко Бајић.

„Пуно похвала добијамо и то нас све чини веома срећним“, каже директор ЛКЦ-а, Сања Цонић.

Ко ће добити Гран-при „Живојин Жика Павловић“ за најбољи филм знаће се у недељу када ће бити приказани и филмови Пепе, један узвишен живот – Емира Кустурице и Делиријум тременс, који ће као серију гледаоцу моћи да гледају на РТС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво