Завршава се прва сезона серије „Моја генерација Z“

Од марта, млада публика учествовала је у догодовштинама јунака серије Радио-телевизије Србије и „Оригинал филма“ „Моја генерација Z“. Последња, 44. епизода приче о животу београдских гимназијалаца „Екскурзија“ емитује се вечерас од 22 часа на Првом програму.

Претходна два и по месеца боље смо упознали постмиленијалце, дигиталну генерацију у уверљивом тумачењу сјајне младе глумачке екипе.

„Сваког од нас у сваком смислу променила је ова серија. Мислим да је битно да се зна да смо сви ми једнако тако крхки и емотивни, у овом нашем периоду живота без обзира на то што доста времена проводимо и онлине и што се дописујемо“, каже глумица Исидора Грађанин.

Њен колега Немања Рафаиловић који тумачи улогу Васе, истиче да је у питању први професионални пројекат који је радио као студент: „Кроз три месеца рада сам се упознао са овим послом и могу рећи да је било дивно искуство“.

Рад са младим глумцима, и самим постмиленијалцима, занимљиво је искуство и за старије колеге.

Ивана Шћепановић, која игра Васину маму, има дете које још није у узрасту јунака серије. „Мени је то некако увид шта ће доћи, као неки мали приручник“, наглашава Ивана.

„Пратите сопствени развој од тога када сте били генерација зед, до сада када гледате и подижете генерацију зед“, објашњав глумац Дарко Томовић, у серији Васин тата.

Креаторски тим серије настојао је да што објективније прикаже живот данашњих тинејџера.

Редитељ серије Бранко Вучић отркива да је идеја била да направе једну омладинску серију која ће бити гледана и од стране млађих и од стране старијих. „Она је негде успела да окупи у суштини породицу и да постане породична серија“, закључио је Вучић.

Млада публика одрастала је уз јунаке, своје вршњаке, али и промишљала сопствене погледе на свет. У припреми је друга сезона серијала.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 29. мај 2019, 17:36) - anonymous [нерегистровани]

❤️

kad počinje druga sezonaaaa?

(понедељак, 27. мај 2019, 01:16) - anonymous [нерегистровани]

kada pocinje nova sezona

kada krece novaa sezonaa moje generacije

(субота, 25. мај 2019, 14:32) - Andjelija [нерегистровани]

Moja generacija z

Moja generacija z mi je omiljena serja super je gledala sam sve epizode jedva cekam drugu sezonu ❤

(уторак, 21. мај 2019, 11:16) - milica zar [нерегистровани]

Bice i druga sezonaa, supeer

Serija je odlicna, svaka cast glumcima. Tako su dobro odglumeli da sam odusevljena.

Jedva cekam drugu sezonu