Игор Ђорђевић: Узбуђује ме мењање жанрова

У оквиру Дана Београда у Старом двору, најбољима у 2018. години уручене су награде Града Београда. За филмско и радио-телевизијско стваралаштво, награђен је глумац Игор Ђорђевић, између осталог, и за улогу Ђорђа Катића у серији РТС-а „Корени“.

Драмска серија Корени, обележила је 2018. годину. Сваку епизоду гледало је у просеку два милиона гледалаца.

Успех, награђени глумац Игор Ђорђевић, објашњава добром припремом, одговорношћу, поштовањем писаног дела и професионалном тиму

„Разгрнути те стварно фине слојеве таме које тај човек носи. Обележен је од самог почетка, некако скрајнут у тој породици. Та трагедија коју он са собом носи, више трагедија у ствари. Да то одиграм а да не уђем у патетику, да га стварно оживим“, говори о улози у серији Игор Ђорђевић, који је, као глумац, успео да жанровски остане неопредељен.

„Мени највише прија мењање жанрова, то је оно зашто ме глума толико узбуђује. Што би рекла моја професорка глуме Вида Огњеновић – глума је уметност промене, и стварно јесте. Кад погледате, и живот је састављен од промене“, рекао је глумац.

Гледали смо га у серијама и филмовима, Сумњива лица, Месо, Бела лађа...

„РТС никада нисам доживљавао као само телевизију. То је, како да кажем, и једна историја телевизијске продукције и филмске продукције и културе ако хоћете, код нас. Волео бих да ви на РТС-у никад не заборавите да нисте само телевизија“, искрен је Игор.

Награђени уметник, у позоришту је био и Хамлет и Живојин Мишић, Петар Први Карађорђевић, Мустафа Голубић, Агатон и Петар Кочић. Гледали смо га као кума, оца, тужиоца и учитеља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво