Три прљаве значке

Недавно се на Интернету појавио трејлер за "Brooklyn's Finest", акциону драму која прати три приче о полицајцима из Бруклина, који се по мало чему разликују од криминалаца. У филму глуме Ричард Гир, Итан Хоук, Дон Чидл, Весли Снајпс и Елен Баркин.

"Brooklyn's Finest" (буквални превод је „Најбољи из Бруклина", али се мисли на полицајце) је криминалистички филм који је режирао Антоан Фукуа, („Дан обуке") а у којем главне улоге тумаче Ричард Гир, Итан Хоук и Дон Чидл.

Филм се састоји од три упоредне приче о бескомпромисним полицајцима, који су изгубили сваки осећај о правој природи њиховог посла и који су потпуно несвесни сопствене ирационалности.

Радња филма дешава су у неким од најопаснијих делова источног Бруклина, чији су становници сведоци свакодневних обрачуна.

Понекад полицајци пуцају на потпуно недужне људе, некада се обрачуни дешавају током рација, али у сваком случају граница између „позитиваца" и „негативаца" је замагљена.

Еди (Ричард Гир) је полицајац који последње радне дане пред одлазак у пензију проводи пијући алкохол у друштву омиљене проститутке (Шенон Кејн), а свој посао, како сазнајемо, одавно не ради. 

Друго „јунак" филма је Танго, (Дон Чидл) који покушава да напусти трогодишњи тајни задатак, јер га је оставила жена.

Ипак, то неће бити лако, јер да би му се жеља остварила његов шеф и неумољиви федерални агент (Елен Баркин) траже од њега да „намести" хапшење свог најбољег пријатеља, дилера дроге Кеса (Весли Снајпс).

Трећа прича прати Сала (Итан Хоук), који ради у одељењу за борбу против дроге, има петоро деце, а жена му је опет трудна и треба да роди близанце.

У очајничкој тежњи да своју многочлану породицу пресели из сиромашног краја, сваки пут када има прилику он краде новац зарађен продајом дроге.

Његова потреба да обезбеди још новца, донеће му нове проблеме.

На крају, све три приче ће се испреплести у овој криминалистичкој драми са елементима акције.

Сценарио за филм је дебитантско дело Мајкла Мартина, бившег радника у метроу.

"Brooklyn's Finest", чији је буџет био око 25 милиона долара (највише захваљујући чињеници да су многи од глумаца прихватили ниже хонораре) имао је премијеру у јануару на Санденс филмском фестивалу, али ће се у биоскопима у САД наћи тек од марта наредне године.

Критика је већином изразито негативно оценила ово остварење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво