Режисер Џо Рајт и Том Хенкс снимају „Врт звери“

Према писању холивудског дневника „Верајети“, у завршној фази су преговори режисера Џоа Рајта да режира филм „Врт звери“ према истоименом роману Ерика Ларсона, а чији би продуцент био прослављени глумац, оскаровац Том Хенкс, који би играо и главну улогу.

Рајт приводи крају преговоре да он и адаптира Ларсонов роман, чија се радња одвија током Другог светског рата.

Верајети наводи да би, у случају да се постигне договор о адаптацији романа, осим Рајта на писању сценарија радили и Хенкс и Гери Гецман.

Џо Рајт се прославио историјским филмовима као што су Гордост и предрасуде, Покајање, Ана Карењина и недавно филм о Винстону Черчилу Најмрачнији час.

Прича се, пише Верајети, да би Хенкс играо главног јунака Вилијaма Дода, који је био послат у Берлин за америчког амбасадора 1933. године када је Хитлер дошао на власт.

Хенкс је ангажован око екранизације Ларсоновог романа од 2011, када је аутор продао ауторска права Холивуду.

Роман је био на листи бестселера Њујорк тајмса, јер је Дод, рођен у Чикагу, имао прилику да се упозна са узбудљивим животом у Берлину, чак и шали и с Хитлеровом политиком.

Њујорк тајмс је за роман написао да је „најбоље и најузбудљивије дело Ларсона и да је снажно и истинито сведочење о нацистичким злочинима“.

Аутор је на Твитеру показао одушевљење што ће Рајт учествовати у екранизацији његовог романа.

Ерик Ларсон је познат по историјским романима, пре свега по роману чија се радња догађа на Светској изложби у Чикагу 1893. године.

За ово дело је освојио награду „Едгар“ и Националну награду. Објавио је пет романа који су се нашли на листи хитова Њујорк тајмса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво